“Χρειάστηκε να περάσουν δύο μήνες από τη στιγμή που η παράταξή μας «Ισχυρό Επιμελητήριο» έθεσε υπόψιν της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και του προέδρου του , Δ. Δημητρίου, το μείζον ζήτημα του επανασχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ για τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων , προκειμένου να δούμε στην πράξη την πρώτη αντίδραση.

Μόλις πριν από τρεις ημέρες με αρκετή καθυστέρηση , ο κ. Δημητρίου, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και τους βουλευτές του Ν. Ιωαννίνων , στους οποίους θέτει το θέμα της αλλαγής του σχεδιασμού σύμφωνα με τον οποίο, τα Ιωάννινα δεν θα έχουν πλέον Κέντρο Νεοσυλλέκτων .

Ο  επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» , Γρηγόρης  Γκίκας, από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε την αλλαγή σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ, ενημέρωσε τον κ. Δημητρίου , ζητώντάς  του να ενημερώσει θεσμικά όλους τους  εμπλεκόμενους  φορείς για το μείζον ζήτημα που αφορά την τοπική μας κοινωνία και οικονομία καθώς και  χιλιάδες επιχειρήσεις των Ιωαννίνων. 

«Έστω και την τελευταία στιγμή ο κ. Δημητρίου «ξύπνησε» και αποφάσισε να λειτουργήσει θεσμικά. Η πιθανή  «απώλεια» του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων από τα Ιωάννινα θα ήταν καταστροφική για τις  επιχειρήσεις του Νομού Ιωαννίνων . Το Κέντρο που σήμερα λειτουργεί στο Πέραμα όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, αλλά αντιθέτως όλοι οι τοπικοί φορείς και οι βουλευτές οφείλουν να κινηθούν άμεσα , προκειμένου στο νέο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, το Στρατόπεδο Περάματος να αποτελέσει ένα από τα μεγάλα Κέντρα Εκ/σης Νεοσυλλέκτων , που θα υπάρχει στη χώρα», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Γκίκας.  

«ΗΘΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ».

Τέλος και με αφορμή τη σημερινή μας παρέμβαση οφείλουμε να επισημάνουμε στον κ. Δημητρίου και ένα ακόμη μείζον ηθικό ζήτημα. 

Ο κ. Δημητρίου ανακοινώθηκε ως υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής και ήδη έχει ξεκινήσει τον δικό του προεκλογικό αγώνα.

Αν και θεσμικά – νομικά ο κ. Δημητρίου δεν έχει ασυμβίβαστο (τουλάχιστον μέχρι την επίσημη προκήρυξη των εκλογών) και μπορεί να παραμείνει στη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου , θεωρούμε πως υπάρχει μείζον ηθικό ζήτημα , όταν ο κ. Δημητρίου κάνει προεκλογικό αγώνα ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου.”Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!