Η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση οίνου και ποτών, Vinitaly 2024, η οποία διεξήχθη στη Βερόνα της Ιταλίας από 14 ως 17 Απριλίου 2024, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 4.000 οινοποιών από την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στο εθνικό περίπτερο που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), λειτούργησε υπό την καθοδήγηση Ελλήνων σομελιέ, χώρος ελεύθερης γευσιγνωσίας στον οποίο οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για περισσότερες από 50 ετικέτες των συνολικά 42 οινοποιών από όλη την Ελλάδα. Σημαντική παρουσία είχαν επίσης τα κρασιά της Πελοποννήσου με την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) και του οινοποιού, Κτήμα Σκούρας.

Σημειώνεται πως, με την υποστήριξη του γραφείου OEY της πρεσβείας μας στη Ρώμη, η Ελλάδα εξασφάλισε το καθεστώτος της τιμώμενης χώρας (Partner Country).

Υπενθυμίζεται ότι, την εθνική συμμετοχή τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Ιταλός ομόλογος του, Φρανσέσκο Λολομπρίτζιντα, η πρέσβης της Ελλάδας στη Ρώμη, Ελένη Σουρανή και ο επικεφαλής του γραφείου ΟΕΥ της πρεσβείας, Παναγιώτης Ζάραγκας, γενικός συμβουλος ΟΕΥ Β΄.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!