Σχολιάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα η  Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, αφού στάθηκε στην εκλογική κατάρρευση της κυβερνώσας παράταξης και στο δυσάρεστο γεγονός ότι «νικητής υπήρξε η αποχή» αναφέρθηκε στα ακόλουθα: «Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπήρξε  βεβαίως χαμηλότερο των προσδοκιών μας, ωστόσο αποτελεί δείκτη της αντοχής του χώρου μας (μετά από μακρά περίοδο εσωστρέφειας, αναταραχών και εν τέλει διασπάσεων) καθώς διατηρήσαμε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μειώνοντας ταυτόχρονα την ψαλίδα  και παράλληλα δηλώνει την ύπαρξη των προϋποθέσεων ώστε να αποτελέσουμε τον πυρήνα της επόμενης προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας».

Ως «πυρήνα του προβληματισμού» στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι που εγκατέλειψαν τη ΝΔ επέλεξαν την αποχή συμπληρώνοντας ότι «ο χρόνος που έπεται δίνει το περιθώριο να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις που θα προσεγγίσουν αυτό τον κόσμο». Στη συνέχεια η βουλευτής Άρτας εστίασε «αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο καταγράφηκε σε πρόσφατη δημοσκόπηση και δεν είναι άλλο παρά η σύγκλιση του κεντροαριστερού χώρου».

Ερωτηθείσα στη συνέχεια για την προσωπικότητα η οποία θα μπορούσε να ηγηθεί μίας τέτοιας σύγκλισης και συγκεκριμένα για τον Αλέξη Τσίπρα, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι «Ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε χαρισματικός ηγέτης ο οποίος πήρε ένα μικρό κόμμα και το έστειλε στην κυβέρνηση. Προφανώς υπάρχει ιστορία πίσω μας, η οποία καταδεικνύει πως μέσα από συνθέσεις, όταν ακούς πραγματικά την κοινωνία και υλοποιείς, μπορείς να προχωρήσεις» συμπληρώνοντας παράλληλα ότι δεν διαθέτει προφητικές ικανότητες, ούτε η θέση της είναι να ερμηνεύσει τον κ. Τσίπρα. «Αυτό που ξέρω σήμερα είναι ότι εμείς είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση, με πρόεδρο και επικεφαλής μας τον Στέφανο Κασσελάκη» πρόσθεσε και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «Είναι δύο πρόεδροι με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Η μεν πορεία του Τσίπρα καταγράφηκε ιστορικά η δε πορεία του Κασσελάκη μένει να καταγραφεί»

Αναφορικά με την πιθανότητα συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ η Ό. Γεροβασίλη τόνισε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά βεβαιότητας πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ανακοίνωσε άλλωστε και ο ίδιος ο πρόεδρος την πρόθεσή του πριν λίγες μέρες στην ομιλία του στην ΚΟ. Ο λόγος γίνεται για συγκλήσεις βάσης, για ευρύτατες κοινωνικές συγκλήσεις, απαραίτητες για να προχωρήσει το οποιοδήποτε εγχείρημα».

Ερωτηθείσα κατοπιν για την πιθανότητα κοινής εκλογικής καθόδου, ανέφερε ότι «ουδείς μπορεί να αποκλείσει κάτι, όμως απαιτείται η ωριμότητα του πολιτικού συστήματος εκτός από την ανάγκη της κοινωνίας η οποία είναι ήδη υπαρκτή και καταγεγραμμένη. Μόλις έχει ξεκινήσει ένας διάλογος, το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα επ’ αυτού επίσημα. Εμείς έχουμε βεβαίως τη θέση του προέδρου, αλλά από εκεί και πέρα διανύουμε την περίοδο όπου υπάρχουν και διατυπώνονται προβληματισμοί στο δημόσιο χώρο, και καλώς συμβαίνει».

Σχετικά με την πιθανότητα συνεργασίας  με τη Νέα Αριστερά η κ. Γεροβασίλη στάθηκε αφενός στον τραυματικό χαρακτήρα των διασπάσεων στην ιστορία των κομμάτων και αφετέρου στο γεγονός ότι η ίδια η δυναμική των εξελίξεων επιτρέπει ενίοτε να ξεπεραστούν. Σε κάθε περίπτωση, προσέθεσε, «στη δεδομένη στιγμή καλούνται τα δύο μείζονα κόμματα της κεντροαριστεράς να τοποθετηθούν» και υπογράμμισε ότι «αυτό το οποίο πρέπει να έχουμε καθαρό είναι ότι πρέπει να έχουμε το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, στις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Και έχουμε ιστορική ευθύνη να υπηρετήσουμε τις ανάγκες του ελληνικού λαού και όχι τόσο τις πολύ προσωπικές μας απόψεις».

Κλείνοντας,  η Αντιπρόεδρος της ΒτΕ, ζήτησε να παρέμβει για το πρόσφατο συμβάν ενδοοικογενειακής βίας, με το γνωστό ποινικολόγο και τα ψέματα της ΝΔ για το νόμο Φλωρίδη, λέγοντας τα ακόλουθα: «Παρακολουθώ, με αφορμή την καταγγελία για τον γνωστό ποινικολόγο, κυβερνητικά στελέχη, πρωτοστατούντος του κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη, στα κανάλια να λένε αδιανόητα ψέματα για τη στάση της αντιπολίτευσης. Οφείλω λοιπόν να το καταγγείλω, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφιστεί και έχει γίνει Δίκαιο στη χώρα μας η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. Υπάρχει αυτεπάγγελτη δίωξη για την ενδοοικογενειακή βία από το 2006. Υπάρχει από παλιά η υποχρέωση καταγγελίας για όποιον πιστεύει, είδε, ή ξέρει να καταγγείλει περιστατικά ενδοοικογενειακή βίας. Ήρθε, λοιπόν, ο νόμος Φλωρίδη και βγαίνει η ΝΔ σήμερα και ισχυρίζεται ότι με βάση αυτόν το νόμο συμβαίνουν όλα στη χώρα και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον υπερψήφισε. ψήφισε. Είναι απολύτως ψευδές, ανατρέξτε στα πρακτικά της Βουλής! Για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση, αντί να κοιτάξει αντιμετωπίσει το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας που βρίσκεται σε έξαρση (θυμόμαστε όλοι τα περιστατικά)  καταφεύγουν στα ψέματα για τη στάση της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε τη συγκεκριμένη διάταξη στο νόμο Φλωρίδη, με εισηγητή τον Γιάννη Σαρακιώτη».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!