Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/03 στο Δημαρχείο Μετσόβου μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων και της Δημάρχου Μετσόβου κ. Αβέρωφ, παρουσία και της εντεταλμένης συμβούλου Τουρισμού κ. Τσομπίκου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ευρείες συνέργειες που πρέπει να υπάρξουν μεταξύ όλων των Φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό όσον αφορά την προβολή, την προώθηση και την διαχείριση του προορισμού, στα μεγάλα έργα υποδομής που πρέπει να ολοκληρωθούν στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και σε τοπικά ζητήματα τα οποία χρίζουν επίλυσης για την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος.

Επίσης συζητήθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν για χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και των κονδυλίων που είναι διαθέσιμα μέσω του Υπουργείου Τουρισμού, ειδικά για τα Χιονοδρομικά Κέντρα, των προγραμμάτων Interreg και ΕΣΠΑ, αλλά και του προγράμματος “Εξοικονομώ” για Τουριστικές Επιχειρήσεις που μόλις προκηρύχθηκε και δίνει την δυνατότητα ειδικά σε ξενοδοχειακές μονάδες μικρής δυναμικότητας των ορεινών περιοχών την δυνατότητα να αναβαθμιστούν ενεργειακά και να εκσυγχρονιστούν.

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!