Η ΑΔΕΔΥ συμμετέχει στην απεργία για την παγκόσμια μέρα της γυναίκας στις 8 Μάρτη 2024 και εκφράζει την αντίθεσή της στο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων Παρασκευή 8 Μάρτη, 12 το μεσημέρι, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. μαζί με τα διαχρονικά αιτήματα της 8ης Μάρτη, ίση αμοιβή για ίση εργασία, ίσες ευκαιρίες σε γυναίκες και άντρες, για το 2024 αφιέρωσε την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις γυναίκες της Παλαιστίνης. Ζητάμε την κατάπαυση του πυρός, ασφαλή δίοδο για την ανθρωπιστική βοήθεια, την απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων, την απόρριψη του εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Γάζα και τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης.

Φέτος, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., εντάσσει στο πλαίσιο της κινητοποίησης της 8ης Μαρτίου και της στάσης εργασίας από τις 11:00πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας και τη μαζική έκφραση εναντίωσης στο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Καλεί, επίσης, να εκφραστεί αγωνιστικά η στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων στον αγώνα όλων Φοιτητικών Συλλόγων και όλων των φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Στηρίζει τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων, γιατί η Παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού.
• Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο.
• Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16.
• Στηρίζουμε τη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.
.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 8ης Μάρτη 2024:

Καλεί όλες και όλους, τους συλλόγους , τα σωματεία και τις συλλογικότητες την Παρασκευή 8 Μάρτη στη συγκέντρωση, στην Περιφέρεια Ηπείρου στις 12 το μεσημέρι.

Στην συγκέντρωση θα παρευρεθεί ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα κ. Youssef Dorhom και θα μιλήσει η σύζυγος του κ. Suha Khano.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!