Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας με επίτιμο προσκεκλημένο τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) & Δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης,  Γιάννη Κωνσταντάτο αλλά και Υπηρεσιακά στελέχη του.

Η σύσκεψη αυτή  ήρθε ως συνέχεια της πρόσφατης πρότασης του Δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, για συνεργασία με  το ΣΠΑΥ και με στόχο την προστασία των Δασών του Δήμου Αρταίων αλλά και ευρύτερα στον Νομό. Και η συμμετοχή των φορέων, ήταν ενδεικτική της ανάγκης που υπάρχει στον τόπο μας για συλλογικές δράσεις και προετοιμασία για τη διαφύλαξη των δασών μας.

Στη συνάντηση, ο κ. Κωνσταντάτος,  παρουσίασε αναλυτικά στην αίθουσα έναν Δεκάλογο Προτάσεων που αφορούν θέματα Πολιτικής Προστασίας για τη σωτηρία των δασών, βασισμένες στο τρίπτυχο εθελοντισμός – νομοθεσία – χρηματοδότηση.

Όπως σημείωσαν οι δύο Δήμαρχοι στις δηλώσεις τους: «Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε και σε Μνημόνιο Συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς, με τον ΣΠΑΥ να αναλαμβάνει να κάνει δωρεάν τις μελέτες, ώστε να έχουμε σύντομα και τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Γιατί η πολιτική θέλει πράξεις».

 Ο συμβολισμός

Οι δύο Δήμαρχοι, του Ελληνικού και της Άρτας, που τους ενώνει μια κοινή αυτοδιοικητική πορεία, προχώρησαν και σε μια συμβολική κίνηση «επισημοποιώντας» τη συνεργασίας τους και φύτεψαν ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, δενδρύλλια στο περιαστικό δάσος της Άρτας.  

Έτσι, στη σύσκεψη συμμετείχαν με τις τοποθετήσεις τους,  ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Βασίλης Λαγός, ο Διοικητής του Στρατοπέδου Άρτας Αριστείδης Θεοδωρής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνος Κίτσιος, Εκπρόσωποι των Ι.Μ Άρτης και Πρεβέζης, ο Νομικός Σύμβουλος της Ι.Μ Κάτω Παναγίας Μιχάλης Νικολάου, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας η κα. Ντορίτα Κοντογιάννη, από τον Σύλλογο Δρομέων Άρτας ο κ. Γιώργος Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Άρτας Κίμωνας Καλιακάτσος, ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ Φώτης Χαραλάμπης, από την Διεύθυνση Δασών Ηλίας Μπούτης, ο Προϊστάμενος του ΟΤΕ  Χρήστος Τόλης, η εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ Μαίρη Γκουβά, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Δημήτρης Σφήκας, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Παντελής Κωλέτσος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Σωτήρης Χρηστούλης, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Μιχάλης Κοτσαρίνης,  ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρταίων, Αντώνης Καραμπίνας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ροδαυγής Θεοφάνης Κίτσιος,  ο Αντιδήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Παναγιώτης Τσαλοκώστας,  η Γενική Γραμματέας του Δήμου Εύη Βασιλάκη,η Διευθύντρια Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πράσινου Ελένη Τζίμα, ο Προϊστάμενος Καθαριότητας Γιώργος Γεωργούλας,  η Διευθύντρια Ανάπτυξης Μαρία Ανδρέου, η Διευθύντρια Προγραμματισμού, Πληροφορικής & Περιβαλλοντικών Πολιτικών Κωνσταντίνα Κωνσταντάκη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικών Πολιτικών Φωτεινή Κουτσούμπα.Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!