«Η Δημοκρατία είναι το ισχυρότερο ανάχωμα απέναντι στον ναζισμό και το μίσος. Όσο την υπηρετούμε με πίστη και αφοσίωση στις αρχές και τις αξίες της, τόσο ισχυρότερη γίνεται» δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον πρωθυπουργό στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 79 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη.

Ο κ. Κωνσταντινίδης παρέστη στο αρχιερατικό μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα και ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος.

«Η πατρίδα μας είναι γεμάτη με μνημεία πατριωτών και ηρώων, γιατί οι Έλληνες ποτέ δεν συμβιβαστήκαμε με την σκλαβιά και την κατοχή. Γιατί οι έννοιες της ελευθερίας και της δημοκρατίας είναι ταυτισμένες με την Ελλάδα. Οι εκδηλώσεις μνήμης στον Χορτιάτη για τα 149 θύματα του Ολοκαυτώματος, αποτελούν ελάχιστο φόρο τιμής και χρέος να υπερασπιζόμαστε τις διαχρονικές αξίες του Έθνους, απέναντι σε κάθε εχθρό» δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!