Με βαθειά θλίψη και οδύνη  αποχαιρετούμε τον αγαπημένο φίλο, συμπαραστάτη και σύντροφο στους αγώνες μας Βασίλη Γιολδάση

Ο Βασίλης, ακούραστος αγωνιστής και φλογερός ιδεολόγος, καλός και συμπονετικός άνθρωπος, ήταν πάντα στο πλευρό το αδυνάτων και πάλευε με αυταπάρνηση, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς για ένα καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο

Ο Βασίλης δεν ευτέλισε ποτέ τις ιδέες και τους αγώνες του. Δεν έκανε «σκόντο» στις αρχές του, δεν  συνθηκολόγησε και δεν βολεύτηκε, όταν πολλοί τριγύρω του το έπρατταν.

Ο Βασίλης, πάντα με το κεφάλι ψηλά, προσπερνούσε τις πίκρες κι απογοητεύσεις που του έδωσαν πρόσωπα και πολιτικές καταστάσεις και συνέχιζε την αγωνιστική του πορεία, με συνέπεια και ήσυχη συνείδηση.

 

Ο Βασίλης ήταν κι αυτός που άνοιξε νέους δρόμους στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Άρτας. Από το 1998 με την «Κίνηση Πολιτών», που διεκδίκησε τον Δήμο Αρταίων, φέρνοντας πολύ καλά ποσοστά για τον ευρύτερο προοδευτικό και αριστερό χώρο του τόπου μας και αφήνοντας «εποχή» για το ήθος, την δυναμική παρουσία και τη συνέπειά του αρχικώς στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και εν συνεχεία του  Νομαρχιακού Συμβουλίου και του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, ο Βασίλης διακρίθηκε για την εργατικότητα και τη μεθοδικότητά του, την μελέτη και την επεξεργασία θέσεων και προτάσεων, κερδίζοντας πάντα τον σεβασμό και την εκτίμηση φίλων και αντιπάλων.

 

Ο Βασίλης υπήρξε υπόδειγμα για όλους μας. Ήταν πάντα δίπλα μας με τις γνώσεις και την εμπειρία του και μας στήριξε έμπρακτα όχι μόνο στις δημοτικές εκλογικές αναμετρήσεις του 2014 και 2019, αλλά και καθημερινά με τις συμβουλές και την παρουσία του σε κάθε μάχη μας, μικρή ή μεγάλη.

 

Η Άρτα, οι συντοπίτες και οι φίλοι του, η καθημερινή παρέα του στην πλατεία Μονοπωλίου και αλλού, αλλά πρωτίστως εμείς, οι σύντροφοι και συνοδοιπόροι του στους αγώνες, θα μείνουμε πραγματικά φτωχότεροι.

Ο Βασίλης θα μας λείψει πολύ. Θα είναι όμως πάντα κοντά μας, στις καρδιές και στο μυαλό μας, σε καθετί που θα κάνουμε από δω και πέρα, μικρό ή μεγάλο.

 

Μαζί με τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην σύντροφο της ζωής του Λένα, που τον αγάπησε βαθειά και του στάθηκε με αυταπάρνηση ως το τέλος της ζωής του, στέλνουμε τα συλλυπητήρια μας και σε όλους του λοιπούς οικείους  και φίλους του.

 

«…Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος, δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκιο» γράφτηκε από την πένα του ποιητή Τάσου Λειβαδίτη και ήταν σαν να γράφτηκε ακριβώς για τον Βασίλη.

 

Αγαπημένε μας Βασίλη, θα είναι διαφορετική η καθημερινότητά μας χωρίς εσένα. Θα σε θυμόμαστε όμως πάντα με αγάπη και θα σε έχουμε μαζί μας, σε όλους τους μελλοντικούς μας αγώνες.

 

Καλό σου ταξίδι.

11/11/2022

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΑΓΗΚοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!