Ένα πανελλήνιο ρεκόρ που κρατούσε 14 χρόνια κατέρριψε την περασμένη εβδομάδα η Ελένη Κοντογεώργου, χάρη στο 2:24.86 που σημείωσε στα 200μ. πρόσθιο, κατά τη διάρκεια αγώνων κολύμβησης σε 25άρα πισίνα στο Χαλάνδρι. Η αθλήτρια του Ολυμπιακού βελτίωσε το 2:25.03 που είχε πετύχει η Αγγελική Εξάρχου το 2009 και έβαλε άλλο ένα… λιθαράκι σε μία επιτυχημένη χρονιά, που τη βρήκε -μεταξύ άλλων- να συμμετέχει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, το περασμένο καλοκαίρι στη Φουκουόκα.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να πετύχω διπλό πανελλήνιο ρεκόρ, γυναικών και νέων γυναικών, τα οποία ανήκαν σε δύο πολύ σπουδαίες αθλήτριες, στην Αγγελική Εξάρχου και στη Μαρία Μιχαλάκα (σ.σ. 2:25.33 επίσης από το 2009), αντίστοιχα. Η αλήθεια είναι ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες δεν αποτελούσαν στόχο και δεν είχα προετοιμαστεί, αλλά τελικά μου βγήκαν δύο πολύ καλές κούρσες στα 100 και στα 200μ. πρόσθιο», δήλωσε η Κοντογεώργου στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ και πρόσθεσε: «Μπορώ να πω ότι ήταν μια αρκετά πετυχημένη χρονιά, καθώς κατάφερα να παρευρεθώ για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στη Φουκουόκα, που ήταν και ο βασικότερος στόχος που είχα θέσει, και τελειώνει με το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο, το οποίο αποτελεί και τον πρώτο κύριο αγώνα».

Μετά το ρεκόρ της 25άρας πισίνας, η 23χρονη πρωταθλήτρια θέτει ως επόμενο στόχο το αντίστοιχο ρεκόρ στην 50άρα, το οποίο κρατάει επίσης από το 2009 η Αγγελική Εξάρχου με 2:27.39. «Αρχικά (σ.σ. στόχος είναι) να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ, καθώς και να κυνηγήσω το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. πρόσθιο και στην 50άρα πισίνα. Επίσης, θα προσπαθήσω να βρεθώ στις μεγάλες διοργανώσεις που θα διεξαχθούν τη χρονιά που μας έρχεται», ανέφερε η Κοντογεώργου, η οποία έχει ατομικό ρεκόρ 2:28.15.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!