Η ΕΛΑΣ τιμά τον προστάτη της και γιορτάζει τα 40 χρόνια της!

Η ΕΛΑΣ τιμά τον προστάτη της και γιορτάζει τα 40 χρόνια της!

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Η Ελληνική Αστυνομία γιορτάζει στις 20 Οκτωβρίου την «Ημέρα της Αστυνομίας», μαζί με τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. Σημειώνεται ότι η «Ημέρα της Αστυνομίας» θεσμοθετήθηκε από την Πολιτεία για να τιμήσει την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πατρίδα και την κοινωνία.

Φέτος, ο εορτασμός είναι ακόμα πιο ξεχωριστός, καθώς σηματοδοτεί τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία διαδέχθηκε τα καταργηθέντα Σώματα της Ελληνικής Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί επίσημη Δοξολογία την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, ως ακολούθως:

  • Στα Ιωάννινα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και ώρα 10:30.
  • Στην Άρτα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου και ώρα 10:30
  • Στην Ηγουμενίτσα, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ώρα 10:30.
  • Στην Πρέβεζα, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και ώρα 09:45.

Μετά τη Δοξολογία, θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα είναι ιδιαίτερη η χαρά για την αστυνομική οικογένεια, όσοι επιθυμούν να τιμήσουν με την παρουσία τους τις παραπάνω εκδηλώσεις.

 

 

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google