1. Η ΕΙΝΗ καταδικάζει τη δήλωση του Χ. Παπαναστάση, μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, εκλεγμένου με την παράταξη της ΔΑΚΕ, στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου στις 29-08-23, που αναφερόμενος στους μετανάστες που κάηκαν ζωντανοί στη φωτιά της Δαδιάς είπε «ας μη βρίσκονταν εκεί». Τη ρατσιστική αυτή αθλιότητα βρήκε να ξεστομίσει προκειμένου να δικαιολογήσει τις τεράστιες και εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ στις πρόσφατες πυρκαγιές. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για το «επιτελικό κράτος» και τις …επιτυχίες στο μέτωπο των πυρκαγιών, επανέλαβε τη γνωστή καραμέλα ότι η κυβέρνηση έδωσε …προτεραιότητα στην ανθρώπινη ζωή! Και στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες, που του θύμισαν τους 19 αδικοχαμένους μετανάστες που απανθρακώθηκαν στον Έβρο, ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής, που προέρχεται και από τον χώρο της Υγείας, επέλεξε να απαντήσει με όλη αυτήν τη μισανθρωπιά την οποία αποπνέει το βάρβαρο σύστημα που υπερασπίζεται με το κόμμα και την κυβέρνησή του.
Θεωρούμε ότι στα εργατικά σωματεία και ειδικά στα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζόμενων στην υγεία δεν μπορεί να υπάρχει καμία ανοχή και χώρος στις ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις που εκτρέφουν το «αυγό του φιδιού»
Σαν υγειονομικοί έχουμε την υποχρέωση του σεβασμού και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής ανεξάρτητα από χρώματα φυλές, εθνότητες και χώρες καταγωγής.
Ζητάμε από το Γενικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ να καταδικάσουν τις ρατσιστικές του απόψεις, προχωρώντας στην καθαίρεση του από την θέση του γραμματέα και την αντικατάστασή του από άλλο μέλος των οργάνων της ΠΟΕΔΗΝ

2.  Η κυβέρνηση μετά το έκτρωμα που εισήγαγε από την πίσω πόρτα τη δουλειά μέχρι τα 74, διά στόματος του υπουργού Εργασίας Γεωργιάδη, προανήγγειλε ότι θα φέρει νομοσχέδιο με το οποίο θα γίνει νόμιμη η 16ωρη εργασία την ημέρα, επικαλούμενος Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ένωσης δηλαδή των μονοπωλίων που θα ενσωματωθεί στο ελληνικό εργατικό “δίκαιο”. Δηλαδή, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δουλεύουν νύχτα με νύχτα για όσο τους βαστάν τα πόδια τους! Αυτή την πραγματικότητα θέλουν να διαμορφώσουν προκειμένου να αυξάνονται τα ματωμένα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Μάλιστα, ο υπουργός είχε το θράσος να επικαλεστεί και την “ελευθερία” της επιλογής από τον εργαζόμενο. Δηλαδή ή θα δουλεύεις ένα 8ωρο και θα πεινάς ή δύο και θα φεύγεις πριν την ώρα σου. Αυτή είναι η περιβόητη ελευθερία που επικαλούνται».
«Ο υπουργός και η κυβέρνηση έρχονται να νομιμοποιήσουν την υποδηλωμένη και αδήλωτη εργασία, κατ’ απαίτηση αυτών των εργοδοτών που τάχα θα κυνηγήσει, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι για να τα βγάλουν πέρα ήδη εργάζονταν παραπάνω από ένα 8ωρο σε διαφορετικούς εργοδότες. Το νέο αυτό μέτρο που έρχεται να προστεθεί σε όλα τα αντεργατικά νομοσχέδια των προηγούμενων κυβερνήσεων, θέλει να μας γυρίσει πίσω στον 19ο αιώνα».
Η ΕΙΝΗ καταδικάζει τη λογική και το πνεύμα όσων επιχειρούν τις νέες εργασιακές ρυθμίσεις «Εμείς επιλέγουμε τις ζωές μας και όχι τα κέρδη τους». Θεωρούμε ότι κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης των απεργιακών περιφρουρήσεων των εργαζομένων αποτελεί καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, ευθεία επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και θα μας βρει απέναντι

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να υψώσουν τείχος αντίστασης στον νέο εργασιακό μεσαίωνα. Να απαιτήσουν, με βάση τις δικές τους ανάγκες, 35ωρο – 7ωρο – 5ήμερο, γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Ι.Ν.Η.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!