Τα συνεχή δημοσιεύματα για το σκάνδαλο με τα εικονικά τιμολόγια Krikel, ΚΥΡΑ ΑΕ, Ιονία Τεχνική, Ιονία Τεχνολογική, Marc και «όλο το σύστημα πέριξ του Μαξίμου» τους τελευταίους μήνες του 2022 δεν είχαν προκαλέσει αντίδραση της Δικαιοσύνης και χρειάστηκε να πάνε στον οικονομικό εισαγγελέα ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Μάριος Κάτσης, όπως σχολίασε σε μια καυστική ανάρτησή του στα social media o δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών Δημήτρης Τερζής.

«Αργά χθες το απόγευμα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα στην εφημερίδα. Ήταν από την οικονομική εισαγγελία. Μου ζήτησαν να πάω να καταθέσω για το σκάνδαλο με τα εικονικά τιμολόγια των εταιρειών Krikel, KYΡΑ Α.Ε., Ιονία Τεχνική, Ιονία Τεχνολογική και της δημοσκοπικής Marc που είχε αποκαλύψει η ΕΦ.ΣΥΝ. Όλο το σύστημα πέριξ του Μαξίμου δηλαδή καθώς η υπόθεση συνδέεται με εταιρείες του Λαβράνου (υποκλοπές), του Γεράκη (δημοσκοπήσεις) κλπ.

Τα δημοσιεύματα κατά κύριο λόγο έγιναν τους τελευταίους μήνες του 2022. Είχε προηγηθεί πριν από δύο εβδομάδες μια επίσκεψη στον οικονομικό εισαγγελέα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και Μάριου Κάτση όπου κατατέθηκε αναφορά για το θέμα. Κάπως έτσι θεωρώ ότι κινήθηκε η έρευνα. Από μόνη της φαίνεται δεν μπορούσε, μάλλον δεν διαβάζουν εφημερίδες στις εισαγγελίες.

Σε κάθε περίπτωση εννοείται πως θα πάω και θα καταθέσω όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα. Και είναι πολλά. Και χρειάζονται απαντήσεις. Και θα δούμε…», αναφέρει ο δημοσιογράφος.Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!