Όπως καταγγέλλει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ιωαννίνων Σωτήρης Αργύρης η συντακτική ομάδα του ertnews.gr από την Αθήνα αρνήθηκε να δημοσιεύσει ρεπορτάζ του με τις δηλώσεις που έκανε από το Κομμένο Άρτας ο τέως ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, σχετικά με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, με τις οποίες άφησε σοβαρές αιχμές κατά του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Αργύρη, ενώ παρέδωσε το ρεπορτάζ του από την ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου, η είδηση δεν αναρτήθηκε έτσι στο site του περιφερειακού Σταθμού της ΕΡΤ Ιωαννίνων, από την Συντακτική Ομάδα των Αθηνών.

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλει αρνήθηκαν να αναρτήσουν το παρακάτω κείμενο:

«Ηχηρή παρέμβαση για τις παρακολουθήσεις. Στο μείζον θέμα των ημερών, που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα στην ελληνική πολιτική σκηνή, και είναι οι παρακολουθήσεις πολιτών και πολιτικών, αναφέρθηκε από το Κομμένο της Άρτας ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παυλόπουλος διευκρίνισε ότι εκφέρει προσωπική θέση, με την ιδιότητα του πολίτη, εκτιμώντας πως υπάρχει κίνδυνος παραβίασης του απορρήτου έναντι του οιουδήποτε πολίτη αλλά και πολιτικών. «Πρέπει να υπερασπιστούμε τους θεσμούς και τη Δημοκρατία», τόνισε και σημείωσε εμφατικά πως «οι πολιτικοί ταγοί έχουν χρέος να υπερβαίνουν τη διαχείριση της εξουσίας».

Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Αργύρης επισημαίνει ότι «οι έχοντες την ευθύνη ας αναλογιστούν ότι η ΕΡΤ είναι Δημόσιος Ενημερωτικός Φορέας και η ελευθερία του κάθε συντάκτη δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Λυπάμαι, ειλικρινά. Και δεν κατανοώ την… ενόχληση των εν Αθήναις συντακτών του Ραδιομεγάρου».

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!