Η “Φλόγα της Αγάπης” ένωσε την Ηγουμενίτσα στη 23η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Η “Φλόγα της Αγάπης” ένωσε την Ηγουμενίτσα στη 23η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Η 23η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών ταξίδεψε στην Ηγουμενίτσα, μεταφέροντας μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης
Η “Φλόγα της Αγάπης” άναψε στην Ηγουμενίτσα την Τρίτη 7 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της 23ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών. Η εκδήλωση συγκέντρωσε πλήθος πολιτών στην παραλιακή της πόλης, όπου η φλόγα πέρασε μέσα από τα χέρια μικρών και μεγάλων, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Συμμετοχή συλλόγων, φορέων και μαθητών στη διαδρομή της φλόγας
Η πορεία της φλόγας ξεκίνησε από την παραλιακή της Ηγουμενίτσας και κατέληξε στην Πλατεία Δημαρχείου, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης. Σύλλογοι, φορείς, μαθητές και απλοί πολίτες συμμετείχαν ενεργά στη μεταφορά της, δίνοντας ζωή στο μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Το βωμό άναψαν η Παραολυμπιονίκης του Tae Kwon Do Έλενα Παπασταματοπούλου και η Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας Αλεξάνδρα Τσιάβου, μαζί με παιδιά των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ και εκπροσώπους συλλόγων. Η πράξη αυτή συμβόλισε τη σημασία της ενότητας και της συνεργασίας για έναν κοινό σκοπό: τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη διοργάνωση του Δήμου Ηγουμενίτσας και του ΚΕΠ Υγείας, ενώ υποστηρίχθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας και το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η επιτυχία της δράσης στηρίχθηκε και στη συμβολή πολλών τοπικών συλλόγων και οργανισμών, που με την παρουσία τους ενίσχυσαν το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους:

  • Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας

  • Το Δημοτικό Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας

  • Το ΚΔΑΠ Δίαυλος

  • Το ΚΔΑΠμεΑ «Το Εργαστήρι»

  • Το ΚΔΑΠμεΑ «Εν Δράσει»

  • Το ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Σύμπραξις»

  • Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οικισμού Εθνικής Αντίστασης

  • Τον Μικρασιατικό Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σελεύκειας

  • Το Σωματείο ΑμεΑ Θεσπρωτίας

  • Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Φαβέλα»

  • Το Σύλλογο Γονέων & Φίλων Παιδιών με Αναπηρία «Στοργή»

  • Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τιτάνη

  • Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέστανης

  • Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βορειοηπειρωτών Θεσπρωτίας

  • Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραποτάμου

  • Τον Πολιτιστικό & Κοινωνικό Σύλλογο «Ρένα Κώτσιου»

  • Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορύτιανης


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας, τον Δημοτικό Ναυταθλητικό Όμιλο, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ της περιοχής, τους πολιτιστικούς συλλόγους, το Σωματείο ΑμεΑ Θεσπρωτίας, το φιλανθρωπικό σωματείο “Φαβέλα” και όλους όσοι στήριξαν έμπρακτα τη διοργάνωση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην Τροχαία Ηγουμενίτσας για τη συμβολή της στην ασφαλή διεξαγωγή της Λαμπαδηδρομίας, καθώς και στην εταιρεία ΒΙΚΟΣ για τη χορηγία σε νερά.
Η “Φλόγα της Αγάπης” έσβησε για φέτος αφήνοντας πίσω της τη δέσμευση όλων να συνεχίσουν να στηρίζουν την εθελοντική αιμοδοσία. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την 24η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, με την ευχή να μεταφερθεί ξανά το μήνυμα της αγάπης και της ζωής σε κάθε γωνιά της χώρας.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google