Σύμφωνα με την φοιτητική παράταξη, ομάδα ατόμων, χθες Δευτέρα, επιχείρησε με λοστούς να διαλύσει την Γενική συνέλευση της ΣΕΥΠ ( ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΒΟΙΑΣ).Οι παρευρισκόμενοι φοιτητές κατηγορούν τα μέλη της ΔΑΠ.

Η φοιτητική παράταξη “Φοιτητική πορεία ” σε ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής :

“Στα Γιάννενα όπως και σε όλη την Ελλάδα διεξάγεται ένας 2μηνος αγώνας ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Όλες οι σχολές για μεγάλο διάστημα τελούν υπό κατάληψη μετά από μαζικότατες Γενικές Συνελεύσεις.

Στις σχολές του πρώην ΤΕΙ είχε καλεστεί τη Δευτέρα 4/3 ακόμη μια Γενική συνέλευση. Καθώς δε συμπληρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία διεξαγόταν συζήτηση για να οριστεί εκ νέου εξ αναβολής Γενική Συνέλευση. Τα μέλη της ΔΑΠ που είναι στο ΔΣ του συλλόγου, υποστήριζαν να καλεστεί συνέλευση την επόμενη Δευτέρα 11/3. Αυτό απορρίφθηκε από τους φοιτητές καθώς το ζήτημα της Συνέλευσης αφορούσε το επίμαχο νομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο έχει ανακοινωθεί ότι θα πάει προς ψήφιση την Παρασκευή 8/3. Από τους φοιτητές που ήταν εκεί αποφασίστηκε να καλεστεί την επόμενη μέρα (5/3) εκ νέου εξ αναβολής Γενική Συνέλευση. Τα μέλη της ΔΑΠ αρνούνταν με προκλητικό τρόπο να σφραγίσουν την απόφαση, προκαλώντας την έντονη αποδοκιμασία των φοιτητών. Λίγο αργότερα, ομάδα με καλυμμένα χαρακτηριστηκά και κρατώντας ορισμένοι από αυτούς λοστούς μπούκαρε στην αίθουσα της συνέλευσης προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους φοιτητές. Μόλις αντιλήφθηκαν ότι βιντεοσκοπούνταν τράπηκαν σε φυγή με τα προσωπικά τους αυτοκίνητα.

Από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, η ομάδα που η ΔΑΠ αποκάλεσε σε ανακοίνωσή της «εξωπανεπιστημιακούς που δεν έχουν καμία σχέση με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ», αποκαλύφθηκε πως ήταν πρωτοκλασάτα στελέχη της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων. ”

Και καλεί τους φοιτητές:

Οι τραμπουκισμοί δε θα περάσουν. Όλοι οι φοιτητές να τους γυρίσουμε την πλάτη. Η τρομοκρατία δε μας φοβίζει. Γεμίζουμε τα αμφιθέατρα, συνεχίζουμε τις καταλήψεις, πλημμυρίζουμε τους δρόμους στα φοιτητικά συλλαλητήρια της Πέμπτης και της Παρασκευής 12:00 στην Περιφέρεια!

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!