Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες και για πρώτη φορά από τον Δήμο Πάργας και την Επιτροπή Ισότητας εκδήλωση με θέμα “Η Γυναίκα σήμερα “.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν ανάδειξη παραμέτρων που αφορούν την Ισότητα των φύλων η οποία αποτελεί θεμέλιο λίθο για μια δίκαιη και ισορροπημένη κοινωνία. Ο αγώνας για ισότητα εκφράζει την προσπάθεια να διασφαλίσει ίση πρόσβαση σε ευκαιρίες και δικαιώματα για όλους, ανεξαρτήτως φύλου. Η γυναίκα σήμερα όπως τόνισαν οι ομιλητές διαδραματίζει πολυσύνθετο ρόλο σε όλους τους τομείς. Από την εργασία και την οικογένεια μέχρι την πολιτική και την εκπαίδευση, οι γυναίκες συμβάλουν στην πολυποίκιλη δομή της κοινωνίας μας. Ωστόσο, παραμένουν αντιμέτωπες με προκλήσεις όπως η μισθολογική ανισότητα, η έλλειψη εκπροσώπησης σε θέσεις εξουσίας και η ενδοοικογενειακή και κοινωνική βία.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους παραβρέθηκαν εκπρόσωπος της Εκκλησίας ο πατήρ Σπυρίδων, η πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Αναστάσιος Δράκος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Μιχάλης Ηλίας, Περιφερειακός Σύμβουλος Θοδωρής Κωροναίος, Περιφερειακή Διευθύντρια ΔΕ ΠΕ Ηπείρου Μαρίνα Μπέση, επίσης παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πάργας και εκπρόσωποι της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Σουλίου.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!