Πάνω από 300 εκλέκτορες από όλη τη Χώρα συνεδριάζουν  στο ξενοδοχείο Grand Hyatt Athens  για την εκλογή του Διοικητικού και του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας η οποία και θα οδηγήσει στην εκλογή νέας ηγεσίας .

Τα πρόσφατα αποτελέσματα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου δίνουν στον  νυν Πρόεδρο της ΕΝΠΕ Απόστολο Τζιτζικώστα το χαρακτήρα του φαβορί   και αναμένεται να  ανανεώσει τη θητεία του. Ωστόσο η κάλπη βγάζει πολλές φορές αυτά που θέλει καθώς το  ενδιαφέρον εστιάζεται στη σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου . Εκεί θέσεις διεκδικούν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ποια πρόσωπα θα διεκδικήσουν την ψήφο των εκλεκτόρων.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν οι 13 εκλεγμένοι Περιφερειάρχες και το όργανο θα συμπληρωθεί με την εκλογή 12 Περιφερειακών Συμβούλων.

Στη Γενική Συνέλευση, την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ως Πρόεδρος ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

Την κεντρική ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Γενικής Συνέλευσης είναι το εξής:

09.00 – 10.30: Προσέλευση – Διαπιστεύσεις Συνέδρων
10.30 – 10.45: Έναρξη Γενικής Συνέλευσης – Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης και Περιφερειάρχης Αττικής Νικόλαος Χαρδαλιάς
10.45 – 11.15: Χαιρετισμοί Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως και Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου
11.15 – 11.45: Ομιλία Προέδρου ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα
11.45-12.00: Έγκριση εργασιών από τη Γενική Συνέλευση και Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
12.00 -13.00: Κατάθεση υποψηφιοτήτων στην Εφορευτική Επιτροπή για τα Μέλη του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου
13.00 -14.00: Τοποθετήσεις Συνδυασμών και Κατάρτιση ψηφοδελτίων από την Εφορευτική Επιτροπή
14.00-17.00: Ψηφοφορία για εκλογή Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου
17.00 -20.00: – Διαλογή ψήφων και έκδοση αποτελέσματος ψηφοφορίας.

 

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!