“Ψηφίστηκε στη Βουλή το πρόγραμμα «Σπίτι μου», που σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της στεγαστικής πολιτικής του κράτους μετά από μια δεκαετία αδράνειας και απραξίας. Μία κυβερνητική πρωτοβουλία και ένα σχέδιο με έντονη κοινωνική σφραγίδα καθώς αφορά στην πρόσβαση σε προσιτή στέγη 137.000 συμπολιτών μας. 

Εισηγήτρια του νομοσχεδίου ήταν η Βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα. 

Η κα Κεφάλα, κατά την εισήγησή της στην Ολομέλεια, μίλησε για ένα σημαντικό νομοθέτημα με συγκεκριμένη δομή και λογική που «απαντά» σε ένα υπαρκτό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα και αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας αντιμετώπισης ενός μεγάλου προβλήματος, που αφορά στη στέγαση και τη στήριξη γενικά των νέων». Ανέπτυξε τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται από τους νέους 25-39 ετών προκειμένου να τους χορηγηθεί χαμηλότοκο δάνειο για την απόκτηση σπιτιού, ενώ για τρίτεκνους και πολύτεκνους είναι άτοκο, καθώς επίσης παρουσίασε και το μοντέλο αξιοποίησης της αδρανούς δημόσιας περιουσίας, μέσω της κοινωνικής αντιπαροχής και την αναβάθμιση κλειστών παλαιών κατοικιών ιδιωτών, πάντα με σκοπό την εξασφάλιση φθηνής και ποιοτικής στέγης για νέους.

Η κα Κεφάλα ανέλυσε και υπεραμύνθηκε των βασικών αξόνων της κυβερνητικής πολιτικής για τη στέγαση των νέων. Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ζήτησε υπευθυνότητα και σοβαρότητα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και στη γενιά της. «Έχουμε να κάνουμε με όνειρα νέων ανθρώπων, με το μέλλον μιας γενιάς, της γενιάς μου, μίας γενιάς που βίωσε και υπέστη μια βαθιά 12ετή κρίση. Γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε και τι πραγματικά μπορούμε να κάνουμε. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ υλοποιεί πολλές δράσεις στήριξης των νέων ανθρώπων εφαρμόζοντας κοινωνική πολιτική στην πράξη».”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!