ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 Παρασκευή 22η Μαρτίου 2024:
Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών και οικιών από το πρωί της 23ης Μαρτίου έως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
Ώρα 9:30π.μ.: στο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑΛ, στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία της πόλης μας θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις με θέμα σχετικό με τη μεγάλη εορτή.
΄Ωρα 11: 00 π.μ.: Οι μαθητές όλων των σχολείων, θα καταθέσουν στεφάνια στο μνημείο των Ηρώων μπροστά από το Δημαρχείο, παρουσία των Αρχών. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δοξασμένων νεκρών μας. Ανάκρουση Εθνικού ΄Υμνου.
Κυριακή 24η Μαρτίου 2024:
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.
Δευτέρα 25η Μαρτίου 2024
΄Ωρα 7:30π.μ. : Οι καμπάνες των Εκκλησιών μας θα χαιρετίσουν τον ερχομό της Ιερής ημέρας. Θα ακολουθήσει Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
΄Ωρα 8:00π.μ. : ΄Επαρση της σημαίας στη ΛΑΦΚ.
΄Ωρα 10:00π.μ.: Επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα, παρουσία των Αρχών, σημαιοφόρων και παραστατών όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Κόνιτσας.
΄Ωρα 10:30π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων μπροστά από το Δημαρχείο και κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, Συλλόγους, Σωματεία, κλπ.
– Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δοξασμένων νεκρών μας – Εθνικός ΄Υμνος από τμήμα Ενόπλων Δυνάμεων του 583 Τ.Π. και τη Φιλαρμονική του Δήμου Κόνιτσας «Ελευθέριος Χ. Παγγές».
– Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου από την εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Κόνιτσας κα Καλλιόπη Στυλίδου με θέμα: «Διπλή γιορτή για το Έθνος μας».
– Σύντομο επετειακό μουσικό πρόγραμμα από τη Μικτή Χορωδία του Δήμου Κόνιτσας.
– Δεξίωση Αρχών και Δημοτών.
΄Ωρα 11:20 π.μ.: Παρέλαση μαθητών και μαθητριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων.
Ώρα 11:50 π.μ. : Δεξίωση για τις Αρχές στη ΛΑΦ Κόνιτσας.
Ώρα 12:00 μ.μ.: Παραδοσιακοί χοροί στην κεντρική πλατεία από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας(ΧΟΚ).
΄Ωρα 19:00 μ.μ.: Υποστολή της Σημαίας.
Τελετάρχη για όλες τις εκδηλώσεις ορίζουμε την κα Γιάννα Νίκου, Φιλόλογο – υπάλληλο του Δήμου Κόνιτσας.
Κατάθεση στεφάνων: Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, παρακαλούνται να το δηλώσουν στο γραφείο του Δήμου (τηλ.2655360341 και 326) μέχρι την 12η μεσημβρινή ώρα της 22ης Μαρτίου (ανυπερθέτως).

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!