Μετά από τις επιτυχημένες καλοκαιρινές της παραστάσεις στο Αρχοντικό Μίσσιου, στο μουσείο σύγχρονης τέχνης του Θεόδωρου Παπαγιάννη και στην Ηγουμενίτσα, όπου απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού, η «Κυρά-Βασιλική» επιστρέφει στο Θέατρο Κύκλος για δύο Κυριακές μέσα στο Φεβρουάριο!

Η Σοφία Ζήση ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο, ενώ η Γεωργία Καρλατήρα κρατά την σκηνοθετική μπαγκέτα της εν λόγω ιστορικής παράστασης, η οποία θα βρίσκεται επί σκηνής στις 4 και στις 11 Φεβρουαρίου στις 20.00 στο θέατρο της Αραβαντινού 14. 

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ το κανονικό και 8 ευρώ το μειωμένο.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Κατά τα χρόνια εκείνα “όπου τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά” γνωρίζουμε ότι υπήρξαν περιπτώσεις ανθρώπων που δεν παραδόθηκαν στην μοίρα τους. Τέτοια φάνηκε και η Κυρά Βασιλική η οποία ήταν επίσημη σύζυγος του Αλή Πασά. Ένα πλάσμα σχεδόν μυθικό όπου κατάφερε να αναρριχηθεί και να επικρατήσει στο πλευρό του .Υπήρξε άλλωστε ,αν όχι η πλουσιότερη, μια εκ των πλουσιοτέρων γυναικών επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Με πάντα σεβαστή την άποψη της επί των θεμάτων που άπτονταν διαχείρισης και πολιτικής. Διατηρούσε στενές σχέσης με το Πατριαρχείο και έχτισε εκκλησιές παρότι ήταν σύζυγος του Πασά. Γλύτωσε πολλούς από το μαχαίρι. Είναι βέβαιο ότι και μετά το τέλος του Αλή θα μας είχε δώσει σπουδαία δείγματα της αξιοσύνης και της ευφυΐας της αλλά δυστυχώς έφυγε νωρίς. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην καταπιαστούμε με μια τέτοια εξαιρετική περίπτωση γυναίκας θέλοντας να αποδώσουμε φόρο τιμής .Σε αυτήν και σε τόσες άλλες γυναικείες φιγούρες που δυστυχώς πέρασαν στα ψιλά γράμματα της ιστορίας .

Ταυτότητα παράστασης:

Συγγραφή-Σκηνοθεσία: Γεωργία Καρλατήρα

Ερμηνεία: Σοφία Ζήση

Πρωτότυπη  Μουσική σύνθεση: Γιάννης Γαλίτης

Φωτογραφία: Πολυδεύκης Ασωνίτης

Κόμμωση: Χριστόδουλος Ζώης

Μακιγιάζ: Βούλα Κοντογιάννη

Επιστημονικός συνεργάτης της παράστασης: Χρήστος Γ. Δήμτσιος – Ιστορικός Νεοτέρων Χρόνων, με ειδίκευση στον 19ο αι. και ειδικότερα στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, παιδαγωγός, λογοτέχνης, ποιητής

Ημερομηνίες: 4 & 11 Φεβρουαρίου

Τοποθεσία: Θέατρο Κύκλος

Ώρα: 20.00 (Διάρκεια παράστασης 50 λεπτά)

Εισητήρια: 10 ευρώ το κανονικό, 8 ευρώ το μειωμένο

Τηλέφωνο κρατήσεων του θεάτρου Κύκλος: 6979139705

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!