ΕΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Από τον περασμένο Ιούλη η Λαϊκή Συσπείρωση είχε επισημάνει την κατάσταση με τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους “ελεύθερους” χώρους στα Γιάννενα. Ειδικότερα για το μεγαλύτερο στάδιο, το Πανηπειρωτικό που θα έπρεπε να αποτελεί κόσμημα για όλη την περιοχή της Ηπείρου.
Εδώ και καιρό υπάρχουν διαμαρτυρίες για έλλειψη προσωπικού, για έλλειψη φωτισμού, για φθορές που ποτέ δεν αποκαθίστανται. Την κατάσταση αυτή την αντιπαλεύουν και με μεράκι και με φιλότιμο προπονητές , αθλητές ομάδων, μεμονωμένοι αθλούμενοι αντιμετωπίζοντας την πλήρη αδιαφορία της Γενικής Γραμματείας, του Δήμου και της Περιφέρειας. Μια βόλτα στο Πανηπειρωτικό είναι ιδιαίτερα κατατοπιστική με εικόνες εγκατάλειψης, φθοράς στο ταρτάν του στίβου και στον περιβάλλοντα χώρο, σκοτάδι κυρίαρχο παντού, ειδικότερα στα γήπεδα μπάσκετ.
Αποκορύφωμα για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, αλλά και η δημοτική και περιφερειακή αρχή τους χώρους που δημιουργήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού και υποτίθεται ότι προορίζονται για χρήση από το λαό, είναι ότι τη Καθαρά Δευτέρα όλα τα αθλητικά κέντρα της πόλης παραμένουν κλειστά. Η μέρα που προσφέρεται στους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους, να τρέξουν, να παίξουν, να πετάξουν χαρταετό. Η μέρα που οι λαϊκές οικογένειες αναζητούν ελεύθερους χώρους ακολουθώντας τα ανάλογα έθιμα όλες μα όλες οι μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης παρέμειναν κλειστές. Γονείς και μικρά παιδιά συνάντησαν απαγορευτικό και απογοήτευση βλέποντας κλειστά το Πανηπειρωτικό, τη Λιμνοπούλα, το Γιαννιώτικο Σαλόνι.
Καμιά έγνοια για το πού να πάει όλος αυτός ο κόσμος.
Κυβέρνηση, Δήμος και Περιφέρεια έχουν μετατρέψει την πόλη σε εχθρική για τους ίδιους τους κατοίκους της.
Για μια ακόμη φορά η Λαϊκή Συσπείρωση επαναφέρει το ζήτημα, να δοθούν τώρα εξηγήσεις γιατί το Πανηπειρωτικό είναι απροσπέλαστο για τους κατοίκους; Γιατί παρά τις διαβεβαιώσεις δεν έχει λυθεί το ζήτημα του φωτισμού; Γιατί δεν αποκαθίστανται φθορές; Γιατί δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα προπονητών και αθλητών; Γιατί οι υποδομές ποδοσφαίρου είναι αξιοποιήσιμες μόνο από την ΠΑΕ της πόλης;
Οι ελεύθεροι χώροι, ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής του ανθρώπου. Η φυσική αγωγή είναι παιδαγωγική διαδικασία. Από αυτή την οργανωμένη ενασχόληση της νεολαίας που είναι ευθύνη του κράτους προκύπτουν πολλαπλά οφέλη, συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας, την ενίσχυση της συλλογικότητας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης.
Κάποια στιγμή Κυβέρνηση, Δήμος, Περιφέρεια πρέπει να δώσουν απαντήσεις για την άθλια κατάσταση που υπάρχει, να μας ενημερώσουν τι μέτρα σκοπεύουν να πάρουν. Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το γιαννιώτικο λαό, τους αθλητές, τους προπονητές να κάνουν το δικαίωμα στην άθληση ζήτημα αγωνιστικής διεκδίκησης.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!