Η Λυρική Σκηνή στα Ιωάννινα με τη «Συμφωνία του Αθλητή» – Ελεύθερη είσοδος

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει στα Ιωάννινα το έργο «Η συμφωνία του Αθλητή» του Αλέξανδρου Μούζα, στο πλαίσιο της περιοδείας της.

Η Λυρική Σκηνή στα Ιωάννινα με τη «Συμφωνία του Αθλητή» – Ελεύθερη είσοδος

Στα Ιωάννινα φτάνει η Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο της περιοδείας «Η Λυρική ταξιδεύει στην Ελλάδα», παρουσιάζοντας το μουσικό έργο του Αλέξανδρου Μούζα «Η συμφωνία του Αθλητή».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Μαΐου 2026 και ώρα 20:30 στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και σειρά προτεραιότητας.

Το έργο φέρει τη μουσική, το λιμπρέτο και τη μουσική διεύθυνση του Αλέξανδρου Μούζα, ενώ τη σκηνοθεσία και την επιμέλεια σκηνικών και κοστουμιών υπογράφει η Άννα-Μόσχα Καμπόσου.

Συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες, όπως η υψίφωνος Έφη Παπαδοπούλου, ο τενόρος Πάρις Παρασκευάδης και ο βαρύτονος Χρήστος Ραμμόπουλος, καθώς και μουσικοί σε κλαρινέτο, βιολοντσέλο και πιάνο.

Η παραγωγή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, το οποίο συμμετέχει με τη Νεανική Χορωδιακή Ομάδα Cantus και σύνολο μαθητών, ενώ συμμετοχές έχουν επίσης ο ΣΚΑ Ιωαννίνων και το URBANDANCE QUALITY MIKE G.

Η δράση υλοποιείται με τη στήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και φέρνοντας υψηλού επιπέδου πολιτιστικές παραγωγές στην περιφέρεια.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google