• Του Γιώργου Λαμπίρη

Nα αναθεωρήσει πλήρως την παραγωγική δραστηριότητα που μέχρι πρότινος ασκούσε στον τομέα της φέτας επιδιώκει σύμφωνα με πληροφορίες η Μινέρβα, καθώς προχωράει στην πώληση του εργοστασίου που διατηρεί στο Επισκοπικό Ιωαννίνων. Η εταιρεία την οποία διαχειρίζονται μετοχικά οι Deca Investments, EOS Capital Partners και Elikonos 2 S.C.A. Sicar έλαβε την απόφαση να προχωρήσει σε διαγωνισμό προκειμένου να διαθέσει το εν λόγω περιουσιακό στοιχείο σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Πρόκειται για ένα εργοστάσιο που περιήλθε στην κατοχή της Μινέρβα το 2008 και όπως προκύπτει από το σχετικό ρεπορτάζ αυτή τη στιγμή δεν αποτελεί μέρος της βασικού παραγωγικού προσανατολισμού της εταιρείας.

Η σχετική διαδικασία που αφορούσε στην κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών με σύμβουλο την Alpha Bank, ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Στο εργοστάσιο του Επισκοπικού Ιωαννίνων αυτή τη στιγμή παράγεται η φέτα με την εμπορική ονομασία “Χωριό”.

Περιορισμός του λειτουργικού κόστους και επιπλέον ρευστό στα ταμεία

Η κίνηση αυτή εκτός των άλλων θα φέρει ρευστότητα για τον όμιλο και θα περιορίσει το λειτουργικό κόστος, το οποίο εκ των πραγμάτων και λόγω των υφιστάμενων διεθνών συνθηκών είναι έντονα αυξημένο για το σύνολο της βιομηχανίας τροφίμων το τελευταίο χρονικό διάστημα με το κόστος ρεύματος να είναι κατά περίπου 2,5 φορές υψηλότερο και το κόστος φυσικού αερίου κατά έως και 5 φορές μεγαλύτερο σε σχέση με πριν από έναν χρόνο.

Το 2021 η Μινέρβα συνέχισε να κινείται ανοδικά ως προς τα οικονομικά της αποτελέσματα, καθώς κατέγραψε τζίρο σε επίπεδο ομίλου, ο οποίος ανήλθε στα 56,65 εκατομμύρια ευρώ από 49,58 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2021.

Oι ιδιοκτήτες της Μινέρβα

Η Μινέρβα εξαγοράστηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, μετά από 42 χρόνια που βρισκόταν στην ιδιοκτησία της PZ Cussons. Νέα ιδιοκτήτρια χρίστηκε η εταιρεία Έλαια Ζευς Α.Ε., η οποία ελεγχόταν από το επενδυτικό Fund Diorama Ιnvestments Sicar S.A. και στην οποία συμμετέχει επίσης το fund Ellikonos 2 SCA Sicar. Κατά τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα της Μινέρβα για την οικονομική χρήση που έληξε στις 31/12/2021, η επιχείρηση ελεγχόταν κατά 66,67% από την εταιρεία, Mirties Enterprises Company LTD με έδρα την Κύπρο, κατά 16,67% από την EOS Hellenic Rennaisance Fund με έδρα την Ελλάδα και την Elikonos 2 S.C.A. SICAR με 16,67%. Η κύρια μέτοχος της Mirties Enterprises Company είναι το fund Diorama Investments Sicar SA. Στη συγκεκριμένη εταιρεία συμμετέχει και η επενδυτική εταιρεία AMMAD Investments SA.

 

capital.gr

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!