Η Παραολυμπιονίκης Ανθή Λιάγκου στο 7ο ΓΕΛ Ιωαννίνων για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία όπως έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ, το 7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων φιλοξένησε τη Παραολυμπιονίκη Ανθή Λιάγκου, σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη και εμπνευσμένη εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τους μαθητές.
Η Ανθή Λιάγκου μίλησε στους μαθητές για την προσωπική της διαδρομή, περιγράφοντας την εμπειρία της με την αναπηρία, τις προκλήσεις που αντιμετώπισε αλλά και τη δύναμη που αντλεί από τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό. Αναφέρθηκε στα επόμενα βήματά της, τονίζοντας ότι στόχος της είναι η συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες, ενώ περιέγραψε και τις δυσκολίες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους.
Η παρουσία της στο σχολείο ανέδειξε τη σημασία της ισότιμης πρόσβασης, της ενσυναίσθησης και της ενημέρωσης, θέτοντας στο επίκεντρο τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά, θέτοντας ερωτήσεις και συζητώντας με την Παραολυμπιονίκη για τα ζητήματα που τους απασχολούν.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033