“Η Περιφερειακή Αρχή δεν κατάφερε κατά τη σημερινή συνεδρίαση ούτε στοιχειωδώς να απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν Συγκεκριμένα για την ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα απορριμμάτων που υποχρεώνει τους Δήμους να πληρώνουν στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας συνέχισε να υπερασπίζεται το προνόμιο της εταιρίας να πληρώνεται για 80.000 τόνους τη στιγμή που ο Εθνικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων υποχρεώνει τους Δήμους να μεταφέρουν 70.000 τόνους απορριμμάτων μέχρι το 2025.

Δια στόματος Αντιπεριφερειάρχη παραδέχτηκε ότι η Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου δεν συνεδρίασε ποτέ για να δώσει παρατάσεις στην υλοποίηση των έργων την ίδια στιγμή βέβαια τόσο ο ίδιος ο Περιφερειάρχης όσο και οι Αντιπεριφερειάρχες του που προσπαθούσαν να πείσουν ότι τα έγγραφα που ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκονται αναρτημένα στο διαδίκτυο (τα ανύπαρκτα). Ταυτόχρονα φυσικά αναδείχθηκε ότι κανένας δεν συντονίζει και δεν παρακολουθεί το έργο των 9 εκατομμυρίων, κανένας δεν ενέκρινε τις παρατάσεις πέραν του 6μήνου και φυσικά κανένας δεν αποφάσισε για τη διαφορά που προέκυψε για τη δοκιμαστική λειτουργία (υποχρεώσεις που με βάση τη σύμβαση είναι αντικείμενο της κοινής επιτροπής παρακολούθησης)

Για το θέμα της απαίτησης μαμούθ από την εταιρία που έχει τη ΜΕΑ για 3,8 εκατομμύρια όχι μόνο δεν ενημέρωσαν αν είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η Περιφέρεια να υποχρεωθεί να το πληρώσει αλλά άφηναν και αιχμές για τον τρόπο που βρήκε η ΛΑ.ΣΥ. τα στοιχεία που μέχρι τώρα κρατούσαν μυστικό ως να αφορούσαν κάποια ιδιωτική υπόθεση. Φυσικά τα στοιχεία ήταν αναρτημένα στη σελίδα της Επιχείρησης στο διαδίκτυο και οι εκπρόσωποι της ΛΑ.ΣΥ. έστειλαν το σύνδεσμο σε όλους τους συμβούλους. Για τη δυσκολία να ολοκληρωθεί το έργο, αφού δεν μπορεί να εγκατασταθεί ο εξοπλισμός στο ΣΜΑ Πρέβεζας αλλά και στο ΣΜΑ Γ. Καραϊσκάκη δεν δόθηκε καμία απάντηση από την Περιφερειακή Αρχή.

Για τα ποσά με τα οποία επιβαρύνθηκαν οι 4 Δήμοι της Άρτας και ο Δήμος Ζηρού που εξαιτίας της καθυστέρησης στη λειτουργία των ΣΜΑ αναγκάζονται να θάβουν τα σκουπίδια τους ούτε λίγο ούτε πολύ απάντησαν ότι οι ίδιοι οι Δήμοι φταίνε κιόλας που διπλοπληρώνουν παρά το γεγονός ότι ο ΣΜΑ της Άρτας θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία από τις 12-02-2020 (ημερομηνία προσωρινής παραλαβής) Καμία απάντηση δεν δόθηκε για το γεγονός ότι η Περιφέρεια Ηπείρου επιλεκτικά επιχορήγησε την μεταφορά των σκουπιδιών κάποιων Δήμων ακριβώς επειδή αναγνώρισε την υπαιτιότητά της στην καθυστέρηση των Σταθμών Μεταφόρτωσης Ομοίως καμία απάντηση δεν δόθηκε για τις ενέργειες που όφειλε να κάνει ώστε να εξασφαλίσει εκ νέου τη δαπάνη για τη μεταφορά του υπολείμματος από το εργοστάσιο επεξεργασίας μέχρι τους ΧΥΤΥ όπως έγινε για ένα χρόνο με χρήματα του Υπουργείο Οικονομίας .”

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!