Την Κυριακή 14 Ιουλίου στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, γιορτάζουν ίσως ένα από τα πιο παρεξηγημένα πλάσματα αυτού του πλανήτη, τα οποία συναντώνται στην Ελλάδα, και για κάποια από αυτά ο Αμβρακικός Κόλπος αποτελεί σημαντική περιοχή.

Είναι Ημέρα ευαισθητοποίησης για τους καρχαρίες!!!

Η περιβαλλοντική οργάνωση iSea εργάζεται συστηματικά στην περιοχή του Αμβρακικού Κόλπου, σε στενή συνεργασία με τους αλιείς και τα υπόλοιπα μέλη της τοπικής κοινότητας, και διατηρεί στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας την ερευνητική της βάση.

Εκτός από τα επιστημονικά δεδομένα που συλλέγονται στην περιοχή τα τελευταία χρόνια σχετικά με τους καρχαρίες και τα σαλάχια, πλέον έχουν συλλέξει συναρπαστικό υλικό από τη θαλάσσια βιοποικιλότητα του Αμβρακικού Κόλπου μέσα από τις ερευνητικές δραστηριότητες της καταδυτικής τους ομάδας και από τη χρήση υποβρύχιων καμερών.

Η Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους Καρχαρίες αποτελεί λοιπόν την ιδανική αφορμή να συναντηθούν με την τοπική κοινότητα και να μοιραστούν μαζί τους αυτό το υλικό, αλλά και να τους ενημερώσουν για τους τρόπους που πρόκειται να το αξιοποιηθεί το υλικό τόσο ερευνητικά, όσο και για την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής!

Η περιβαλλοντική οργάνωση iSea  μας καλεί την Κυριακή 14 Ιουλίου, στο Όστρια Καφέ, Μενίδι, στις 20:00.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!