Με λαμπρότητα και κάτω από έναν σχεδόν καλοκαιρινό ουρανό η πόλη της Πρέβεζας γιόρτασε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στις 11 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσοστόμου την οποία παρακολούθησαν οι αρχές και οι φορείς της πόλης.
Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών και Εξωστρέφειας Μάϊρα Μυρογιάννη, ενώ το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Σπύρος Κυριάκης και Κώστας Μπάρκας, ο Aντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, φορείς, σύλλογοι, σχολεία κλπ.

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα και ντιρντλ

Μπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα

 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Πρέβεζας Κοσμάς Κοψάρης, ενώ μετά το τέλος της δοξολογίας ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης.

Οι εορτασμοί για την επέτειο του ΟΧΙ κορυφώθηκαν με την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην οδό Σπηλιάδου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής “Ορφέας”.

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα και γάμος

Σχολεία και πολιτιστικοί σύλλογοι με παραδοσιακές φορεσιές καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που “κατέκλυσε” την οδό Σπηλιάδου, ενώ η παρέλαση έκλεισε με την παρουσία αστυνομικών με μοτοσυκλέτες και περιπολικά.

Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα, πλήθος και η Βασιλική του Εθνικού Ιερού της Αμώμου Συλλήψεως

Οι φορείς στις δηλώσεις τους προς τα μέσα ενημέρωσης εξέφρασαν τις ευχές τους για την ξεχωριστή αυτή ημέρα.

Η κ. Μυρογιάννη, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για την παρουσία της στην Πρέβεζα υπογραμμίζοντας ότι η τιμή στους προγόνους μας αποτελεί χρέος όλων μας, ενώ ο κ. Κυριάκης επεσήμανε ότι το έπος του 40 μας δίδαξε ότι όλοι ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε πολλά και κάλεσε κάθε παιδί να κρατά την ελληνική σημαία στην καρδιά του.

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, μοτοσικλέτα και κείμενο

Ειρήνη σε όλο τον κόσμο με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Γάζας ευχήθηκε ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας σημειώνοντας ότι το μήνυμα αυτό είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου χαρακτήρισε ως φωτεινό παράδειγμα τους αγώνες των προγόνων μας καλώντας τη νέα γενιά να τους έχει πρότυπο της.

Τέλος ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος συνεχάρη όσες και όσους συμμετείχαν στην παρέλαση, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια μέρα είναι χρέος μας να τιμούμε το χθες και να αγωνιζόμαστε για ένα αύριο με ειρήνη και προκοπή για την πατρίδα μας.

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, αυτοκίνητο, δρόμος και κείμενο

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!