Στις 16 Φεβρουαρίου 2022 ξεκίνησε τη λειτουργία της η Επαγγελματική Σχολή Κατάρτισης (ΕΣΚ) της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης & Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων στο Μέτσοβο με σκοπό να προσφέρει ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης υψηλού επιπέδου στις παραδοσιακές λαϊκές τέχνες.

Η σχολή θα προσφέρει στους καταρτιζόμενους:

Κατάρτιση σε παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως:

Τεχνίτης Υφαντικής Τέχνης

Τεχνίτης Ξυλογλυπτικής

Στέγαση της Σχολής σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής λειτουργίας τους.

Βελτίωση των τεχνικών τους ικανοτήτων δουλεύοντας σε πραγματικά κατασκευαστικά projects και ενίσχυση της εργασιακής τους εμπειρίας.

Ευκαιρίες συνεργασίας με τους καλύτερους τεχνίτες σε κάθε ειδικότητα.
Ο στόχος επετεύχθη , οι παραδοσιακές τέχνες μπορούν να ενταχθούν σε ένα νέο, σύγχρονο περιβάλλον, αποκτώντας τη δυναμική που μπορούν να έχουν και τις αναπτυξιακές προοπτικές, που αφορούν συνολικά τις περιοχές της χώρας, στις οποίες έχουν τη συγκεκριμένη παράδοση. Η παράδοση δε μπορεί να είναι μόνο ως τμήμα του παρελθόντος και της ιστορίας, αλλά να είναι παρούσα και στο παρόν και στο μέλλον. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να λειτουργήσουν και να δώσουν αναπτυξιακές προοπτικές στον τόπο. Η δυναμική της χειροτεχνίας είναι τεράστια , ενισχύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής και παρέχοντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης.
Οι σπουδαστές που φτάνουν στο τέλος της κατάρτισής τους είναι ενθουσιασμένοι που γνώρισαν από κοντά την τέχνη της Υφαντουργίας, τον αργαλειό , την παράδοση.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!