Η τεχνητή νοημοσύνη σε όλους τους κλάδους της που έχουν εμφανιστεί μέχρι σήμερα (π.χ. μηχανική μάθηση, γενετική νοημοσύνη) περιστρέφεται γύρω από την ικανότητας να μαθαίνει σχεδόν οποιαδήποτε γνωστική εργασία που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο ή άλλα ζώα και να την εκτελεί πολύ γρήγορα. Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης τα τελευταία χρόνια έφερε στο προσκήνιο έναν νέο υποθετικό προς το παρόν ακόμη κλάδο που αποκαλείται τεχνητή υπερνοημοσύνη (ASI) και αφορά μια τεχνητή νοημοσύνη με διανοητικές ικανότητες πολύ ανώτερες από αυτές του ανθρώπου σε όλους σχεδόν τους τομείς.
O Μασαγιόσι Σον, διευθύνων σύμβουλος της ιαπωνικής πολυεθνικής εταιρείας συμμετοχών SoftΒank μιλώντας ενώπιων σημαντικών μελών της επιχειρηματικής, οικονομικής και τεχνολογικής κοινότητας στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι αν υπάρξουν άμεσα επενδύσεις μερικών εκατοντάδων δισ. δολαρίων στην τεχνητή υπερνοημοσύνη σε δέκα χρόνια η ASI θα έχει φτάσει σε ένα επίπεδο να είναι περίπου δέκα χιλιάδες φορές πιο έξυπνη από τον άνθρωπο.
Ο Σον που αναδείχθηκε σε κορυφαίο επενδυτή με επιτυχημένα στοιχήματα στη διάδοση του Διαδικτύου στα κινητά τηλέφωνα και στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου είπε ότι εξοικονομεί κεφάλαια «ώστε να κάνω την επόμενη μεγάλη κίνηση», αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τα επενδυτικά του σχέδια. Προέβλεψε επίσης ότι η γενετική τεχνητή νοημοσύνη θα απαιτήσει 900 τρισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες για κέντρα δεδομένων και τσιπ στο μέλλον.
Naftemporiki. gr
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.