Έκθεση φωτογραφίας στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δ. Χατζής” Παλαιά Σφαγεία στα Ιωάννινα από 09.02 μέχρι 17.02.2024

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 17:00 – 21:00 (και το Σαββατοκύριακο).

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών, του ΤΕΕ Ηπείρου, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και του Crisis.

Ο Ιωάννης Δημητριάδης είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, ΑΠΘ. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στον φωτισμό στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο (TU) του Δυτικού Βερολίνου. Εργάζεται ως επιθεωρητής ασφάλειας και ποιότητας σε πολλούς τομείς τεχνικών προϊόντων, εγκαταστάσεων και υπηρεσιών. Εκθέτει σε φωτογραφίες τις εμπειρίες και τις εικόνες ενός επαγγελματικού ταξιδιού.


Με την αγάπη του για την ανακάλυψη και την ανάδειξη του ωραίου, του ξεχωριστού και του αξιόλογου στον τεχνικό κόσμο που τον περιβάλλει σε στιγμές πνευματικής φυγής από το τετριμμένο καθημερινό στο ιδιαίτερο καλλιτεχνικό, καταθέτει έναν φόρο τιμής στην τεχνολογία, που ως δημιούργημα αλλά και θεραπαινίδα του ανθρώπου, δείχνει μέσα από τον φακό τα φανερά ή τα κρυφά της κάλλη.
Με τη φωτογραφία ως τέχνη στη λήψη, στην εμφάνιση και στην εκτύπωση, ο Ιωάννης Δημητριάδης ασχολήθηκε στα φοιτητικά του χρόνια σε ερασιτεχνικό εργαστήριο, ενώ η φωτοτεχνία άνοιξε τους ορίζοντες και την οπτική του προς την εικόνα, το φως και τα χρώματα. Εκτίθεται στο καλλιτεχνικό πεδίο της εικαστικής φωτογραφίας, αφού τα προηγούμενα 12 χρόνια μετέτρεπε τις εικόνες σε λόγο με μία λογοτεχνική διάσταση που αποτυπώνεται σε ένα θεατρικό, τρία μυθιστορήματα και ένα δοκίμιο/πραγματεία.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!