Από σήμερα, οι μικροί φίλοι του Χάρι Πότερ μπορούν να εισέλθουν σε ένα ακόμη μέρος του κόσμου της μαγείας: η γνωστή δανέζικη εταιρεία παιχνιδιών παρουσιάζει ένα σετ, με 4.803 κυβάκια, της Gringotts Wizarding Bank.

Η φημισμένη Τράπεζα Γκρίνγκοτς είναι πολλά περισσότερα από ένα μαγικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Σε ένα πρώτο επίπεδο, τη λειτουργούν ιδιαιτέρως ικανοί καλικάντζαροι οι οποίοι συναλλάσσονται σε galleons, sickles και knuts (νομίσματα στον κόσμο των Βρετανών μάγων) και διαφυλάττουν τα πολύτιμα υπάρχοντα των μάγων. Στην πορεία μαθαίνουμε ότι εκεί κατοικεί ένας δράκος και στα θησαυροφυλάκιά της έχει μυριάδες μυστικά. Επίσης, εκεί έλαβε χώρα μια από τις πιο συναρπαστικές ληστείες όταν ο Χάρι Πότερ και οι φίλοι του έκαναν διάρρηξη.

Αποτίοντας φόρο τιμής στα όσα συμβαίνουν στην Γκρίνγκοτς, η LEGO σχεδίασε ένα σετ στο οποίο αναπαρίστανται το χλιδάτο φουαγιέ και οι όροφοι με τις ψηλές κολόνες τους. Από κάτω, ο λάτρης του κόσμου του Χάρι Πότερ κατασκευάζει σπειροειδείς γραμμές για βαγονέτο προς θησαυροφυλάκιο με μηχανισμό ο οποίος σταματάει σε τρία διαφορετικά υπόγεια θησαυροφυλάκια, συμπεριλαμβανομένου του θησαυροφυλάκιου της Μπέλατριξ Λεστρέιντζ. Μιας και δεν θα μπορεί να είναι μια πλήρως ασφαλής τράπεζα χωρίς κάποια αντικλεπτικά μέτρα, το σετ περιλαμβάνει και μια φιγούρα δράκου – του είδους Ukranian Ironbelly – για να στέκει φρουρός.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!