Με επετειακή αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που εορτάζεται και μνημονεύεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο, ξεκίνησε τις εργασίες της σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Ειδικότερα, η Δ’ Αντιπρόεδρος του Σώματος κ. Όλγα Γεροβασίλη εκπροσωπώντας το προεδρείο της Βουλής, ανέφερε ότι «σήμερα είναι ημέρα τιμής για τους αγώνες των γυναικών, αλλά και ημέρα προβληματισμού, ημέρα συζήτησης για την πραγματική θέση των γυναικών. Για τη συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνική ζωή, τη συλλογική, την πολιτιστική και την πολιτική δραστηριότητα, αλλά και την τεχνολογική και οικονομική πρόοδο».

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κ. Γεροβασίλη «σε εμάς στη Βουλή των Ελλήνων, πέφτει μεγάλο βάρος για να αναδείξουμε το μέγεθος της ανισότητας των φύλων και των επιπτώσεων αυτής, σε βάρος όχι μόνο των γυναικών, αλλά συνολικά σε βάρος της κοινωνικής προόδου».

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, η οποία σημείωσε ότι «είμαστε σήμερα εδώ όχι για ημέρα εορτασμού, αλλά στοχασμού, που τιμά τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών για ίση μεταχείριση και ίσα δικαιώματα. Για μια ημέρα που μας υπενθυμίζει πόσο δρόμο έχουμε ακόμα μπροστά μας για να φτάσουμε στην ουσιαστική ισότητα».

Η κ. Κεφαλά  εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πρόοδο της χώρας στα ζητήματα ισότητας τα τελευταία 3 χρόνια, σημειώνοντας ότι «η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών αποτελεί καίριο παράγοντα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», ενώ όπως συμπλήρωσε «αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την οικοδόμηση ενός υγιούς, βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης με θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία».

Την Ημέρα τίμησαν με τις τοποθετήσεις τους όλοι οι εκπρόσωποι  των κοινοβουλευτικών ομάδων: Από τη Νέα Δημοκρατία η κυρία Σεβαστή Βολουδάκη, από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η κυρία Ραλλία Χρηστίδου, από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η κυρία Νάντια Γιαννακοπούλου, από το ΚΚΕ ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και πρόεδρος της Κ.Ο. κύριος Δημήτρης Κουτσούμπας, από την Ελληνική Λύση η κυρία Σοφία Χάϊδω Ασημακοπούλου, από τη Νέα Αριστερά η κυρία Θεανώ Φωτίου, από το κόμμα Σπαρτιάτες ο κύριος Ιωάννης Κόντης, από τη Νίκη η κυρία Ασπασία Κουρουπάκη, από την Πλεύση Ελευθερίας η πρόεδρος του κόμματος κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κ. Τασούλας, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας λίγο αργότερα, θύμισε πως η διοικητική δομή των υπηρεσιών της Βουλής υπηρετεί αξιοκρατικά την ίση μεταχείριση των γυναικών, αναφέροντας πως οι 4 Γενικές Διευθύνσεις της Βουλής είναι κατειλημμένες από γυναίκες, οι 10 από τις 17 Διευθύνσεις του Κοινοβουλίου και τα 40 από τα 58 Τμήματα επίσης.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!