Ηγουμενίτσα και Φιλιάτες εντάσσονται στο επίδομα παραμεθορίου για πυροσβέστες
Μηνιαίο επίδομα 130 ευρώ θα λαμβάνουν οι πυροσβέστες που υπηρετούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φιλιατών.
Μηνιαίο επίδομα ύψους 130 ευρώ θα χορηγείται στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετούν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηγουμενίτσας και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Φιλιατών.
Με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4018 Β’/2-7-2026, οι συγκεκριμένες υπηρεσίες καθορίζονται ως εδρεύουσες εγγύτερα των συνόρων της ηπειρωτικής μεθορίου.
Με βάση τον χαρακτηρισμό αυτό, οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι που υπηρετούν στην Ηγουμενίτσα και στους Φιλιάτες εντάσσονται στη σχετική διάταξη του νόμου 5246/2025, η οποία προβλέπει τη χορήγηση μηνιαίου επιδόματος 130 ευρώ.
Την εξέλιξη γνωστοποίησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας, Βασίλης Γιόγιακας, μετά τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου, Παναγιώτη Λάμπρου.
Ο κ. Γιόγιακας χαρακτήρισε την απόφαση σημαντική, επισημαίνοντας ότι ανοίγει τον δρόμο και για τη διεκδίκηση της χορήγησης του ίδιου επιδόματος σε στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν σε τμήματα και σταθμούς της Ηγουμενίτσας.
«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για τη διεκδίκηση χορήγησης του επιδόματος σε στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν σε τμήματα και σταθμούς της Ηγουμενίτσας», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Η απόφαση αφορά άμεσα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στη Θεσπρωτία και αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τις υπηρεσίες που λειτουργούν σε παραμεθόριες περιοχές, όπου οι ανάγκες στελέχωσης και οι συνθήκες υπηρεσίας παραμένουν αυξημένες.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033