Συμβολικός αποκλεισμός του λιμένα εξωτερικού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, από τον Δήμο Ηγουμενίτσας και φορείς της περιοχής, με αίτημα την άμεση παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στην τοπική κοινωνία.
Κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων χρησιμοποιώντας δύο οχήματα του Δήμου Ηγουμενίτσας, απέκλεισαν την έξοδο των οχημάτων, από τις οκτώ το πρωί, μέχρι και τις δέκα.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας, το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσπρωτίας, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας.
Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία αντιπροσωπείας του Δήμου Φιλιατών με επικεφαλή τον Δήμαρχο κ. Παππά και αυτό γιατί το Σάββατο, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Φιλιατών, αποφασίστηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων και η μη συμμετοχή στο σημερινό αποκλεισμό του λιμανιού.
Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των δημοτικών υπαλλήλων, παρά την αρνητική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας.
Ωστόσο, μικρή ήταν η συμμετοχή κατοίκων της Ηγουμενίτσας, οι οποίοι δεν πείστηκαν για τη σοβαρότητα του ζητήματος.
Αύριο Τετάρτη, είναι προγραμματισμένο ραντεβού στην Αθήνα, των δύο Δημάρχων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο την άμεση αποδέσμευση των εκτάσεων της χερσαίας ζώνης που δεν χρησιμοποιούνται για τις λιμενικές ανάγκες.
Παράλληλα συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών ηλεκτρονικά και μπορείτε να ψηφίσετε ΕΔΩ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!