Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 29χρονος με κλεμμένο όχημα από την Ιταλία

Νέα σύλληψη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου 29χρονος υπήκοος Λευκορωσίας εντοπίστηκε με κλεμμένο όχημα από την Ιταλία, πλαστές πινακίδες και πλαστές άδειες κυκλοφορίας.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 29χρονος με κλεμμένο όχημα από την Ιταλία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Συνελήφθη τις μεσημβρινές ώρες στην Ηγουμενίτσα ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Λευκορωσίας, για πλαστογραφία και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Η σύλληψη έγινε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, με τη συνδρομή στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και της ομάδας Κ9 της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο οδηγούσε ο 29χρονος κατά την αποβίβασή του από επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο προερχόμενο από την Ιταλία, στον λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο αναγραφόμενος αριθμός πλαισίου του οχήματος, καθώς και το σχετικό αναγνωριστικό ταμπελάκι στο εσωτερικό του, ήταν πλαστά.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η άδεια και οι πινακίδες κυκλοφορίας που επέδειξε ο 29χρονος ήταν πλαστές, ενώ σε περαιτέρω έρευνα εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη στα προσωπικά του αντικείμενα ακόμη μία πλαστή άδεια κυκλοφορίας οχήματος από τη Λευκορωσία.

Κατόπιν ελέγχου και καταχώρισης του πραγματικού αριθμού πλαισίου στις βάσεις δεδομένων SIS RECAST και INTERPOL, προέκυψε ότι το όχημα είχε δηλωθεί ως κλεμμένο από τις ιταλικές αρχές.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο πρόκειται να παραδοθεί στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας, καθώς και οι πλαστές πινακίδες και οι πλαστές άδειες κυκλοφορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό που καταγράφεται στην Ηγουμενίτσα μέσα σε διάστημα μόλις δύο ημερών. Χθες, οι λιμενικές αρχές είχαν συλλάβει έναν 51χρονο ημεδαπό, ο οποίος επίσης εντοπίστηκε κατά την αποβίβασή του από πλοίο προερχόμενο από το Μπάρι της Ιταλίας να οδηγεί όχημα με πλαστές πινακίδες και παραποιημένο αριθμό πλαισίου. Από τον έλεγχο στις βάσεις δεδομένων προέκυψε ότι και εκείνο το όχημα είχε δηλωθεί ως κλεμμένο από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ κατασχέθηκαν το όχημα, οι πλαστές πινακίδες και τα πλαστά έγγραφα.

 

 

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google