Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σας προσκαλούν στην 2η Επιστημονική Εσπερίδα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γεωπόνων Πρέβεζας στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου με τίτλο:
«Ολοκληρωμένη διαχείριση παθογόνων ελαιόκαρπου για την παραγωγή ελαιόλαδου υψηλής προστιθέμενης αξίας»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
19:30–19:45 Προσέλευση – Χαιρετισμοί
19:45–20:00 Γλοιοσπόριο της ελιάς και συνέργεια του δάκου στην μόλυνση του παθογόνου – Κίνδυνος από εισβλητικά είδη στην καλλιέργεια της ελιάς: η περίπτωση της Ξυλέλας (Ε. Παπλωματάς, Καθηγητής, Εργ. Φυτοπαθολογίας Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΓΠΑ)
20:00–20:15 HQoliveoil: Μελέτη επιδημιολογίας του γλοιοσπορίου με ποσοτικοποίηση βιομάζας παθογόνου σε φυτικούς ιστούς ελιάς (Γ. Πάτσης, Συμβασιούχος Ερευνητής Γεωπόνος, Εργ. Φυτοπαθολογίας ΓΠΑ)
20:15–20:30 Μελέτη ποιότητας ελαιολάδου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2023 (Α. Μπαδέκα, Αν. Καθηγήτρια, Εργ. Χημείας Τροφίμων, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)
20:30–20:45 Ερωτήσεις – Συζήτηση
20:45–21:00 Επίδειξη μοριακών τεχνικών ανίχνευσης γλοιοσπορίου
Ακολουθήστε το
στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.