Η ρευστότητα των ορίων ανάμεσα στα φύλα και η σταδιακή αποδοχή, από την κοινωνία, της υποκειμενικότητας του πως το κάθε άτομο αντιλαμβάνεται το φύλο και την σεξουαλικότητά του, πέρα από την βιολογική του μορφή και το πως αυτό καθορίζει την κοινωνική του συμπεριφορά, το Ερμαφρόδιτο σαν αρχέτυπο και ο μύθος του Ερμαφρόδιτου μέσα από τις “Μεταμορφώσεις” του Ρωμαίου ποιητή Οβίδιου, η αρχέγονη επιθυμία για την ένωση με το άλλο μισό, το ανδρόγυνο με την Πλατωνική σημασία (Συμπόσιο-Κριτίας), είναι κάποιες από τις ιδέες που οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της Performance. Εξερευνούμε σαν ομάδα την ανθρώπινη φύση μέσω των αισθήσεων, της σωματικής λειτουργίας μέσα στο χώρο και την μνήμη.

Το έργο προκύπτει μέσα από αυτοσχεδιασμούς και συναντήσεις με την Μαίρη Ράντου (χορεύτρια-χορογράφος) και τον Νίκο Κανελάκη (συνθέτης ηλεκτρονικής μουσικής). Ο ήχος είναι δομικό στοιχείο και δημιουργήθηκε παράλληλα με την σωματική δράση. Η αναζήτηση της αλήθειας και της βαθύτερης ουσίας της ανθρώπινης φύσης, η σχέση με το σώμα και την σεξουαλικότητα, οι αρχετυπικές μνήμες και εικόνες που εγγράφονται στο σώμα και ανασύρονται μέσα από την τελετουργία της performance, είναι τα σημεία που προσπαθήσαμε να εξερευνήσουμε μέσα από αυτή την συνύπαρξη μας ως καλλιτέχνες που προέρχονται ο καθένας από διαφορετική αφετηρία.

Ο μύθος του Ερμαφρόδιτου και οι Μεταμορφώσεις του Ρωμαίου ποιητή Οβίδιου είναι η βάση του έργου που δημιούργησαν οι: visual artist Χριστίνα Μητσάνη σε συνεργασία με την χορεύτρια-χορογράφο Μαίρη Ράντου και τον συνθέτη Νίκο Κανελάκη.

Η διάρκεια είναι στα 30′ με το εισιτήριο να φτάνει την τιμή των 7€. Ο αυτοσχεδιασμός θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι., σήμερα στις 21:00.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!