Δεύτερη μέρα του συνεδρίου TechFuse το οποίο διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και αναφέρεται στον συνδυασμό της τεχνολογίας και της καινοτομίας με τον πολιτισμό. Στα Ιωάννινα λαμβάνει χώρα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».
Διοργανώνεται από τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία “Κόμβος Καινοτομίας και Ψηφιακής Οικονομίας” σε συνεργασία με την κοινότητα ψηφιακών νομάδων C.Ioannina, ενώ υποστηρίζεται από εγχώριους και διεθνείς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Βασικοί στόχοι του συνεδρίου είναι οι ακόλουθοι:

Να καταστήσει τα Ιωάννινα έναν περιφερειακό κόμβο καινοτομίας και ψηφιακής οικονομίας
Να συμβάλλει στην ενίσχυση και στην ευρύτερη ανάπτυξη του τοπικού και περιφερειακού οικοσυστήματος
Να προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ηπείρου και να δημιουργήσει πολλαπλασιαστική αξία για την τοπική κοινωνία
Γενικότερα, το TechFuse καλύπτει ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του οικοσυστήματος, τις τεχνολογίες αιχμής, την εξέλιξη της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην κοινωνία και στην εργασία, τη σχέση της τεχνολογίας με τον πολιτισμό και την ευρύτερη περιφερειακή ανάπτυξη σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Η ατζέντα του είναι πολυθεματική και περιλαμβάνει Έλληνες και διεθνείς ομιλητές από την πολιτική, την επιχειρηματικότητα, την ερευνητική κοινότητα, την κοινωνία και τον πολιτισμό.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιούνται δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, με βασικό προσανατολισμό την ενίσχυση του πολιτισμού στα Ιωάννινα και στην Ήπειρο, και δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για φοιτητές και επαγγελματίες που βρίσκονται στην αρχή της σταδιοδρομίας τους.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!