Ιωάννινα: Εκατοντάδες μαθητές στη δράση κατά του σχολικού εκφοβισμού
Εκατοντάδες μαθητές από σχολεία των Ιωαννίνων, αλλά και συμμετέχοντες από άλλες περιοχές, συμμετείχαν το πρωί της Πέμπτης στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου, σε μια συμβολική δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (6 Μαρτίου).
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλήνιας δράσης με τίτλο «Μπαίνω στη θέση του άλλου και λέω όχι στη βία και στον εκφοβισμό», που διοργάνωσε το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης (ΔΣΣΔ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου.
Στον πεζόδρομο της Μιχαήλ Αγγέλου συγκεντρώθηκαν μαθητές και μαθήτριες σχολείων της πόλης, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς, καθώς και φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συμμετέχοντας σε μια δράση που στόχο είχε την ευαισθητοποίηση των παιδιών γύρω από το φαινόμενο της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.
Η πρωτοβουλία είχε ως βασικό σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να αναγνωρίζουν τη σχολική βία ως κοινωνικό φαινόμενο, να κατανοούν τα συναισθήματα που τη συνοδεύουν και να αναπτύσσουν δεξιότητες ενσυναίσθησης, οι οποίες θεωρούνται κρίσιμες για την πρόληψη και την αντιμετώπισή της. Το στοιχείο της ενσυναίσθησης ήταν το μήνυμα της φετινής Πανελλήνιας Ημέρας.
Από την περιοχή των Ιωαννίνων συμμετείχαν 44 σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, με 1.538 μαθητές και μαθήτριες και 162 εκπαιδευτικούς.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033