Απόλυτα καθησυχαστικός ως προς τα προβλήματα που υπάρχουν στο 2ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο υπόγειο των εγκαταστάσεων, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών, Κωνσταντίνος Κρικώνης.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόραση, ο κ. Κρικώνης αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν από τη δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή που ενημέρωσε η διευθύντρια του σχολείου για το πλημμυρισμένο υπόγειο, αφανές και μη, και ξεκίνησε η διαδικασία της απάντλησης των υδάτων από την Πυροσβεστική αρχικά και από συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών στη συνέχεια.

Ο κ. Κρικώνης ανέφερε πως την Τρίτη μηχανικοί του Δήμου Ιωαννιτών έκαναν αυτοψία στο κτίριο και έδωσαν κατευθύνσεις για τον τρόπο που θα απομακρυνθεί το σύνολο του νερού από όλα τα δωμάτια του υπογείου ακόμα και αυτά που είναι προσεγγίσιμα από μικρά παραθυράκια.

Με το τέλος της απάντλησης του νερού, θα εξεταστούν τεχνικές λύσεις για να αποτραπεί το ίδιο φαινόμενο στο μέλλον, είπε ο κ. Κρικώνης ενώ ήταν κατηγορηματικός πως δεν πρόκειται για λιμνάζοντα από πολύ καιρό νερά, αλλά για ποσότητες βρόχινου ύδατος που συγκεντρώθηκαν για άγνωστο λόγο στο υπόγειο του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται και κάτω από τη στάθμη της λίμνης, εξαιτίας των συσσωρευμένων βροχοπτώσεων του τελευταίου διαστήματος.