Ιωάννινα: Νέα όψη αποκτά το πάρκο «Αίγλη» απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο
Παρεμβάσεις ανάπλασης προβλέπονται στο πάρκο «Αίγλη», απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, με την τοποθέτηση καθιστικών και φωτισμού για τη δημιουργία ενός πιο φιλόξενου δημόσιου χώρου.
Μια πιο φιλόξενη εικόνα αναμένεται να αποκτήσει το πάρκο «Αίγλη», απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, μέσα από παρεμβάσεις ανάπλασης του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών που προβλέπουν την τοποθέτηση καθιστικών και φωτισμού.
Πρόκειται για έναν μικρό αλλά ιδιαίτερα κεντρικό δημόσιο χώρο της πόλης, από τον οποίο διέρχονται καθημερινά πεζοί και επισκέπτες του κέντρου.
Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν σε πρώτη φάση καθαρισμούς, κλαδέματα και φροντίδα της υπάρχουσας βλάστησης. Στη συνέχεια προβλέπεται η βελτίωση του φωτισμού, καθώς και η τοποθέτηση νέων και η αναβάθμιση υφιστάμενων παγκακιών. Στόχος είναι το πάρκο να αποκτήσει μια πιο φιλόξενη και ασφαλή εικόνα, προσφέροντας στους κατοίκους και τους περαστικούς έναν ευχάριστο χώρο για ξεκούραση και σύντομες στάσεις στο κέντρο των Ιωαννίνων. Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, ο χώρος αναμένεται να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες παραμονής και ξεκούρασης, συμβάλλοντας παράλληλα στην αισθητική βελτίωση του συγκεκριμένου τμήματος του κέντρου.
Η παρέμβαση αποσκοπεί παράλληλα στην αισθητική αναβάθμιση ενός από τα πιο κεντρικά σημεία των Ιωαννίνων, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην καθημερινή χρήση του δημόσιου χώρου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου, κ. Ευάγγελο Γιαννούλα. Η ανάπλαση του πάρκου «Αίγλη» μπορεί να αποτελέσει μια μικρή αλλά ουσιαστική βελτίωση στην καθημερινότητα της πόλης, προσφέροντας στους κατοίκους και στους επισκέπτες έναν ευχάριστο χώρο για μια σύντομη στάση στο κέντρο των Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση για την έναρξη των εργασιών, η παρέμβαση στο πάρκο «Αίγλη» ακολουθεί τις εργασίες στο Πάρκο Ηρώων και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για τη σταδιακή αναβάθμιση των δημόσιων χώρων πρασίνου. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την αναβάθμιση και την ενοποίηση των χώρων πρασίνου στο κέντρο της πόλης, με αναφορά στο πάρκο «Αίγλη», την Κεντρική Πλατεία, το Πάρκο Ηρώων και τα Λιθαρίτσια. Η επιδίωξη είναι οι χώροι αυτοί να γίνουν περισσότερο λειτουργικοί και ελκυστικοί για την καθημερινή χρήση τους από τους πολίτες.
Στον ίδιο σχεδιασμό εντάσσονται και παρεμβάσεις σε γειτονιές των Ιωαννίνων, με τη συνεργασία των υπηρεσιών Πρασίνου, Καθαριότητας και Εργοταξίου του Δήμου. Η αναβάθμιση του πάρκου «Αίγλη» αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω της θέσης του απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο, σε ένα σημείο με καθημερινή κίνηση πεζών.
Ακολούθησε το Epirusgate.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες ειδήσεις
πηγή στη Google
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 252033