Ιωάννινα: Τέσσερα αγριογούρουνα νεκρά μετά από σύγκρουση με βαρύ όχημα

Τέσσερα αγριογούρουνα σκοτώθηκαν στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων–Τρικάλων, έπειτα από σύγκρουση αγέλης με βαρύ όχημα στην περιοχή της Αμφιθέας.

Ιωάννινα: Τέσσερα αγριογούρουνα νεκρά μετά από σύγκρουση με βαρύ όχημα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Τέσσερα αγριογούρουνα βρέθηκαν νεκρά στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων–Τρικάλων, στο ύψος της Αμφιθέας, έπειτα από σφοδρή σύγκρουση με διερχόμενο βαρύ όχημα.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από την πόλη των Ιωαννίνων και επαναφέρει στο προσκήνιο το σοβαρό ζήτημα της συχνής εμφάνισης αγριόχοιρων στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οπτικό υλικό που δημοσίευσε το kynigesia.gr, αγέλη αγριόχοιρων φέρεται να επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο, όταν συγκρούστηκε με όχημα μεγάλου όγκου, πιθανότατα φορτηγό.

Τα τέσσερα ζώα σκοτώθηκαν επί τόπου και εντοπίστηκαν σε διαφορετικά σημεία κατά μήκος του οδοστρώματος. Δεν αποκλείεται στην αγέλη να βρίσκονταν και άλλα αγριογούρουνα, τα οποία πιθανόν τραυματίστηκαν και απομακρύνθηκαν προς τις γύρω εκτάσεις.

Άγνωστη η κατάσταση του οδηγού

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες για την κατάσταση του οχήματος, ούτε έχει γίνει γνωστό εάν τραυματίστηκε ο οδηγός ή κάποιος άλλος επιβαίνων.

Οι ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης αναμένεται να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Το περιστατικό προστίθεται σε μια σειρά ανάλογων συμβάντων που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα, καθώς η παρουσία αγριογούρουνων κοντά σε κατοικημένες περιοχές και οδικούς άξονες γίνεται ολοένα συχνότερη.

Αυξημένη προσοχή από τους οδηγούς

Οι μετακινήσεις των άγριων ζώων προς πεδινές περιοχές, κυρίως για την αναζήτηση τροφής και νερού, αυξάνουν την πιθανότητα αιφνίδιας εμφάνισής τους στο οδόστρωμα.

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται πλέον μόνο σε απομακρυσμένες δασικές ή αγροτικές περιοχές. Αγέλες αγριόχοιρων έχουν καταγραφεί επανειλημμένα γύρω από τα Ιωάννινα, ακόμη και κοντά στον αστικό ιστό.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων–Τρικάλων, ειδικά κατά τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν η δραστηριότητα των ζώων είναι αυξημένη.

Η αιφνίδια εμφάνιση ενός μεγάλου ζώου ή μιας ολόκληρης αγέλης μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τροχαίο, καθώς ο διαθέσιμος χρόνος αντίδρασης για τον οδηγό είναι ελάχιστος.

Πηγή αρχικής πληροφορίας και οπτικού υλικού: kynigesia.gr

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google