Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα κατέθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Τσίμαρης σχετικά με την απένταξη από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του έργου νέου αγωγού ύδρευσης Άρτας-Πρέβεζας-Λευκάδας. Σύμφωνα με το Βουλευτή ενώ η Κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2022 διεμήνυε ότι έχει εξασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους για την υλοποίηση του έργου ύδρευσης της περιοχής ,«μαθαίνουμε ένα χρόνο μετά ότι το έργο κατασκευής των αγωγών και των δεξαμενών για τη μεταφορά νερού από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου στη Φιλιππιάδα με προϋπολογισμό 140 εκατομμυρίων ευρώ, ήδη ενταγμένο στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, δημοπρατηθέν και με ανάδοχο , απεντάσσεται από το Ταμείο.»
Ο Βουλευτής τονίζει ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο για τη συγκεκριμένη απόφαση, «παρά μόνο δηλώσεις του Υπουργού στη συνάντηση που είχε με το Βουλευτή Λευκάδας για την ανάγκη ανακατανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, λόγω των καταστροφών στη Θεσσαλία.»
Όπως επισημαίνει ο κ.Τσίμαρης, το εν λόγω «έργο είναι μετέωρο και έχει μείνει στον «αέρα» , γεγονός που αποτελεί μεγάλο καμπανάκι σχετικά με την τύχη κι άλλων έργων της περιοχής που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ερωτά τον Υπουργό:
1. Απεντάχθηκε τελικά αυτό το μεγάλο έργο ύδρευσης από το Ταμείο Ανάκαμψης;
2. Αν ναι, από ποια άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία πρόκειται να χρηματοδοτηθεί το συγκεκριμένο έργο;
3. Ποιος είναι ο προγραμματισμός προκειμένου το έργο να περάσει στη φάση της υλοποίησης;
4. Ποια έργα της περιοχής της Ηπείρου, ήταν ενταγμένα -δημοπρατημένα ή μη- στο Ταμείο Ανάκαμψης έως 31/8/2023 και ποια η τύχη τους σήμερα;
5. Ποια είναι η επανακατανομή των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης πανελλαδικά, προκειμένου να καλύψετε τις ανάγκες λόγω των καταστροφών στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel;

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!