Ο Ρεπουμπλικάνος νέος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον δήλωσε χθες Κυριακή πως σχεδιάζει να προωθήσει εντός της εβδομάδας σχέδιο νόμου που θα προβλέπει χρηματοδότηση για να υποστηριχθεί αποκλειστικά το Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει υποβάλει αίτημα προκειμένου να εγκριθεί από το Κογκρέσο πακέτο έκτακτων χρηματοδοτήσεων 106 δισεκ. δολαρίων για την Ουκρανία, το Ισραήλ, την Ταϊβάν και την μεταναστευτική κρίση.

«Θα προωθήσουμε χωριστό νομοσχέδιο αυτή την εβδομάδα για τη χρηματοδότηση (αμερικανικής έκτακτης βοήθειας) υπέρ του Ισραήλ», είπε ο κ. Τζόνσον σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, προσθέτοντας πως αναμένει πως θα εξασφαλίσει υποστήριξη κι από τα δύο κόμματα και πως οι Ρεπουμπλικάνοι θα ταχθούν υπέρ αυτού του μέτρου και στη Γερουσία.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ξαναρχίζει τις εργασίες της μεθαύριο Τετάρτη, έπειτα από βραχεία διακοπή τους.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα σε όλο τον κόσμο τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε, και θα το κάνουμε», είπε ο κ. Τζόνσον, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στην Ουκρανία. «Όμως τούτη τη στιγμή είναι οι εξελίξεις στο Ισραήλ αυτές που απαιτούν την άμεση προσοχή μας» και «πρέπει να διαχωρίσουμε» το συγκεκριμένο θέμα και «να περάσουμε» σχέδιο νόμου, πρόσθεσε.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!