Με προσφυγή στη  Δικαιοσύνη απαντά ο ΦΟΣΔΑ για την αρμοδιότητα της διαχείρισης των σκουπιδιών που διεκδικεί η Περιφέρεια, η οποία ήδη έχει αναθέσει τη μεταφορά του υπολείμματος σε ιδιωτική εταιρεία. Την σχετική απόφαση έλαβε στην τελευταία συνεδρίαση του το προεδρείο του Φορέα που- μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας έχει αναδείξει ανάδοχο για το ίδιο έργο.

Για ωμή και προκλητική παρέμβαση της Περιφέρειας  με στόχο να επιβάλλει με εξωθεσμικό τρόπο τη συμμετοχή της στη διαχείριση των απορριμμάτων, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.

Ως πόλεμο μεταξύ δύο παρατάξεων για τον έλεγχο της χρυσοφόρας διαχείρισης των απορριμμάτων, χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την αντιπαράθεση μεταξύ Περιφέρειας και ΦΟΣΔΑ για τα σκουπίδια.  Τον πόλεμο αυτό- σύμφωνα με το ΚΚΕ- προκαλεί η πολιτική της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων η οποία υποκρύπτει την επιδίωξη  επιχειρηματικών ομίλων για την μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Για «υπεξαίρεση» από την πλευρά της Περιφέρειας μιας κατ’ εξοχήν αρμοδιότητας της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του το ΚΙΝΑΛ.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!