677 μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων και 3193 μαθητές των Γενικών Λυκείων πέφτουν στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων από την Ήπειρο.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις όπως κάθε χρόνο, ξεκίνησαν και φέτος από τα ΕΠΑΛ με τους μαθητές να διαγωνίζονται στα Νέα Ελληνικά. Σύμφωνα με όσα δήλωσε μετά το πέρας της πρώτης μέρας της διαδικασίας η κ. Μαρίνα Μπέση, αναπληρώτρια περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης Ηπείρου, η αποχή κυμάνθηκε σε ένα ποσοστό της τάξης του 26,5% αν και το θέμα στην έκθεση αφορούσε το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία, βατό θέμα που όλοι θα μπορούσαν να αναπτύξουν, όπως είπε.

Η προετοιμασία των υπηρεσιών της εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει από καιρό και όλα πήγαν πολύ καλά χωρίς καθυστέρηση και χωρίς κανένα πρόβλημα, όπως τόνισε η κ. Μπέση.

Στα Γενικά Λύκεια οι εξετάσεις αρχίζουν την Παρασκευή με το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας.

Ευχόμενη καλή επιτυχία στους μαθητές η κ. Μπέση τόνισε πως οι εξετάσεις αυτές είναι το πρώτο βήμα, ο πρώτος σταθμός και το μήνυμά της προς τους μαθητές ήταν αισιοδοξία και να μείνουν προσηλωμένοι στους στόχους τους. Πρόσθεσε επίσης πως τίποτα δεν τελειώνει με τις εξετάσεις αυτές, έχουν να αποκομίσουν πράγματα από τη μελέτη και σκληρή δουλειά που έχουν κάνει αλλά αυτό δε σημαίνει τίποτα.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!