Ανακοίνωση της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης για τον αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων:

Οι απόδημοι Ηπειρώτες, φίλοι και μέλη της Ηπειρωτικής Συσπείρωσης (ΗΣ), χαιρετίζουν τον ξεσηκωμό των αγροτών απ‘ τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τα Δωδεκάνησα.
Βρίσκονται στα πλευρό των μπλόκων της χώρας μας και εκφράζουν, επίσης, την αλληλεγγύη στους αγρότες της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας της Ρουμανίας που ζώνουν με τα τρακτέρ τους τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσά τους και το Ευρωκοινοβούλιο.
Εκεί στο Ευρωκοινοβούλιο είναι ο «τόπος του εγκλήματος», όπου τον Οκτώβρη του 2020 ψηφίστηκε η «νέα» Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2021 – 2027) από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της Ελληνικής Λύσης, οι οποίοι σήμερα παραμυθιάζουν τους αγρότες ότι είναι στο πλευρό τους. Αυτή η πολιτική που εφαρμόζουν πειθήνια οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) -μεταξύ των οποίων και η Ελληνική- βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στην επιβίωση των βιοπαλαιστών αγροτών, στην παραμονή τους στο χωράφι και στον στάβλο τους και φέρνει την «πράσινη μετάβαση» που εξυπηρετεί τα λόμπι και όχι τους ξωμάχους. Ο αγώνας των αγροτών είναι η ύστατη προσπάθεια να μην ερημώσουν τα χωριά, μια απελπιστική κατάσταση που βιώνει σήμερα η Ήπειρος.

Μαζί με τους αγρότες βρίσκονται «στο πόδι» και τα παιδιά όλου του ελληνικού λαού, που αγωνίζονται να μην κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας. Η Ηπειρωτική Συσπείρωση προσθέτει τη φωνή της στο σύνθημα «Ακούστε το καλά τι λένε οι φοιτητές. Θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές» και καλεί τους απόδημους να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις των φοιτητών των εργαζομένων στην εκπαίδευση και των συνδικάτων.

Με δεδομένο, ότι τα περισσότερα προβλήματα των εργατών- αγροτών και φοιτητές είναι κοινά, η Ηπειρωτική Συσπείρωση καλεί τους απόδημους να πάρουν μέρος στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φλεβάρη 2024 για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις και μέτρα ενάντια στην ακρίβεια. Η ζωή έγινε αφόρητη για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους απ’ άκρη σε άκρη της χώρας. Το μηνιαίο εισόδημα επαρκεί για μόλις 19 μέρες για το 60% των νοικοκυριών. Το 70% των εργαζομένων έχουν μισθό κάτω των 1.000 ευρώ, μεικτά. Και στην ώρα της ανάγκης, όταν χρειαστεί κάποιος να γιατροπορευτεί βρίσκει κλειστά χειρουργεία, γιατί λείπει το προσωπικό, και η κυβέρνηση της ΝΔ τον υποχρεώνει να πληρώνει απ’ την τσέπη του να χειρουργηθεί στα, άδεια από προσωπικό, δημόσια νοσοκομεία! Τα χωριά της Ηπείρου απογυμνώθηκαν πλήρως απο υγεινομικές υπηρεσίες και οι λιγοστοί γιατροί δυσκολεύονται να συνταγογραφήσουν ακόμα και τα φάρμακα.

Η απάντηση σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική βρίσκεται στο «ιερό πεζοδρόμιο». Στο δρόμο που βαδίζει σήμερα το αγωνιστικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας. Εκεί πρέπει να συναντηθούν και οι απόδημοι της Ηπείρου.

 

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!