Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πρέβεζας κάθισε το πρωινό της Δευτέρας 6/2 ένας 69χρονος ο οποίος πέρυσι στα Γιάννενα φέρεται να σκότωσε την 79χρονη σύζυγό του.
Η δολοφονία είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2022 στο διαμέρισμα που διέμενε το ζευγάρι. Η 79χρονη Αμερικανίδα είχε δεχθεί χτυπήματα από τον σύζυγό της μετά από καβγά που είχαν.

Ο 69χρονος αμέσως μετά την σύλληψή του είχε αρνηθεί ότι σκότωσε την γυναίκα του ενώ στην απολογία του στις ανακριτικές αρχές είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε πρόθεση να της αφαιρέσει τη ζωή και όταν κατάλαβε ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της ήταν ο ίδιος που κάλεσε σε βοήθεια.

Έπειτα από την ακροαματική διαδικασία η οποία διήρκεσε 11 ώρες, το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο στην Πρέβεζα, αποτελούμενο από τρεις τακτικούς δικαστές και τέσσερις ενόρκους, τον βρήκε ένοχο κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, κ.κ. Δημήτρης Δήμος, Βασίλης Γιάπρος, και Απόστολος Τάσσης άσκησαν έφεση και η δίκη θα συνεχιστεί στο Εφετείο.

Χρήστος Ανεμοζάλης

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!