Ισπανία: Απομακρύνθηκαν 3.000 μετανάστες από αυτοσχέδιο καταυλισμό στη Θέουτα

Η ισπανική αστυνομία απομάκρυνε περίπου 3.000 μετανάστες από αυτοσχέδιο καταυλισμό σε παραλία της Θέουτα και τους μετέφερε σε προσωρινή δομή.

Ισπανία: Απομακρύνθηκαν 3.000 μετανάστες από αυτοσχέδιο καταυλισμό στη Θέουτα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του epirusgate.gr στην Google

Σε επιχείρηση απομάκρυνσης μεταναστών από αυτοσχέδιο καταυλισμό σε παραλία της Θέουτα προχώρησε την Κυριακή η ισπανική αστυνομία, δύο μήνες μετά τις μαζικές αφίξεις από το Μαρόκο.

Σύμφωνα με το Reuters, περίπου 3.000 άνθρωποι ζούσαν επί δύο μήνες σε σκηνές και αυτοσχέδια καταλύματα στην παραλία Τραμπολίν και μεταφέρθηκαν σε προσωρινή δομή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών που μίλησε στο Reuters, στη δομή θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιστροφής στο Μαρόκο.

Περισσότεροι από 72.000 μετανάστες είχαν περάσει από το Μαρόκο στη Θέουτα στα τέλη Ιουλίου.

Οι περισσότεροι επέστρεψαν στη συνέχεια στο Μαρόκο, ωστόσο τουλάχιστον 10.000 εξακολουθούν να βρίσκονται στον ισπανικό θύλακα στη Βόρεια Αφρική.

Η παρουσία τόσο μεγάλου αριθμού ανθρώπων έχει επιβαρύνει σημαντικά τις διαθέσιμες υποδομές και τους πόρους της Θέουτα, ενώ το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί και εντάσεις.

Προσθήκη ως προτεινόμενη
πηγή στη Google