Η Εθνική μας ομάδα εφήβων διάθλου ολοκλήρωσε με επιτυχία  την πρώτη της αποστολή, στο Πρωτάθλημα – Junior IBU Cup, που διεξήχθει στο Μαρτέλο της Ιταλίας, από την περασμένη Παρακευή έως και χθες Σάββατο (18/12), αφήνοντας πολλές υποσχέσεις γα το μέλλον.

 

Οι Έλληνες χιονοδρόμοι διαθλητές συμμετείχαν σε πέντε αγωνίσματα με τη νεάνιδα Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου να έχει την καλύτερη παρουσία, στον αγώνα των 4,5 χλμ. όπου η Δραμινή αθλήτρια τερμάτισε στην 54η θέση με χρόνο 16:35.8 και 2 άστοχες βολές. 

Στην κατηγορία των εφήβων ο Κωνσταντίνος Μέτσιος είχε την καλύτερη επιδόση παίρνοντας την 91η θέση στο αγώνισμα των 10 χλμ. με χρόνο 32:20.5 και 3 άστοχες βολές.

 

Αξιοσημείωτη είναι η 17η θέση στο αγώνισμα του SMR με την Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου και τον Αθανάσιο Γάστη να κάνουν πολύ καλό αγώνα και να πετυχαίνουν την καλύτερη επίδοση ελλήνων αθλητών στο συγκεκριμένο αγωνιστικό θεσμό. 

 

Τέλος, μετά από την πρώτη σειρά των αγώνων, η χώρας μας βρίσκεται στην 15η και 25η θέση στην γενική κατάταξη της παγκόσμιας λίστας των κατηγοριών νεανίδων και εφήβων αντίστοιχα. Αυτές είναι και οι καλύτερες θέσεις που είχε μέχρι σήμερα η χώρα μας, δείχνοντας την πολύ καλή δουλειά που γίνεται αλλά και ότι οι νεαροί διαθλητές μας βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. 

Οι επόμενες διεθνείς υποχρεώσεις της Εθνικής μας είναι στα JIC3 και JOECH που θα διεξαχθούν στο Hochfilzen της Αυστρίας και Pokjuka της Σλοβενίας από τις 10 έως και 20 Ιανουαρίου 2022.

 

Στα αλπικά – 6ες θέσεις για Αβεστά και Παλάντζα

 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των τελευταίων ημερών, για τους Έλληνες χιονοδρόμους των αλπικών περιλάμβανε συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες στα βαλκάνια και στην κεντρική Ευρώπη. 

Ο Γιάννης Αντωνίου συμμετείχε στο αγώνισμα της τεχνικής κατάβασης του Ευρωπαικού Κυπέλλλο στη Val di Fassa της Ιταλίας, χωρίς να καταφέρει να ολοκληρώσει τον αγώνα του.

Στο διεθνή αγώνα της Johorina (Βοσνία) συμμετείχαν στην τεχνική κατάβαση Έλληνες χιονοδρόμοι με τον Δημήτρη Ασβεστά, να κάνει την καλύτερη επίδοση της καριέρας του: με συνολικό χρόνο 1:43.23 τερματίζοντας 6ος κερδίζοντας 87,61 βαθμούς FIS. Στις γυναίκες η Ραφαϊλία Παλάντζα κατετάγη επίσης 6η, συνεχίζοντας να βελτιώνει τη διεθνή βαθμολογία της.

Κοινοποίηση

Κοινοποιείστε στους φίλους σας!